Dr Nele Karajlić | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Live at Tašmajdan

Dr Nele Karajlić


„Prijatelji, bukirajte karte i zauzmite svoje mesto u ludom vremeplovu 25. maja sa kosmodroma Tašmajdan. Polazimo na uzbudljiv put kroz vreme u prošlost i budućnost. Vežite se, polećemo“, poručuje Dr Nele Karajlić.


Rok legenda Nele Karajlić održaće prvi samostalni beogradski koncert 25. maja 2019. na Tašmajdanu. Nekadašnji pevač sarajevskog ‘Zabranjenog pušenja’ je dugo čekanim nastupom prethodnog leta na ‘Bir festu’ nagovestio mnogobrojnoj beogradskoj publici letos kakav spektakl mogu da očekuju na popularnom ‘Tašu’. Pesma ‘Nedelja kad je otiš’o Hase 2’ poslužila je kao uvertira za nastup na festivalu piva i podigla je veliku prašinu pre svega svojim tekstom, ali i za Neleta atipičnim rep stilom.

Nele Karajlić će na Tašmajdanu otpevati najveće hitove iz svoje višedecenijeske karijere, prisutni će tako moći da uživaju u hitovima originalnog ‘Zabranjenog Pušenja’ i njegove druge beogradske verzije kao i pesmama iz opusa ‘No smoking orkestra’.

Nele neće prvi put pevati na stadionu Tašmajdan, njegovi obožavaoci se i dalje sećaju beogradskog koncerta tada aktuelne, beogradske postave ‘Zabranjenog pušenja’ u septembru 1996. godine.

Dr Nele Karajlić, tj. Nenad Janković je muzičar, pisac, režiser i kompozitor rođen 1962. godine u Sarajevu. Tokom 80-ih godina prošlog veka proslavio se kao pevač jedne od najpopularnijih jugoslovenskuh grupa tog vremena ‘Zabranjenog pušenja’, ali i kao tvorac i glumac u kultnom serijalu ‘Top lista nadrealista’. Smatra se jednim od utemeljivača kulturnog pokreta Novi primitivizam.
Početkom rata u Bosni izbegao je u Beograd gde okuplja novo ‘Zabranjeno Pušenje’ koje izdaje jedan album i zatim menja ime u ‘The No Somking Orchestra’. Zajedno sa režiserom Emirom Kusturicom, jedno vreme članom prve verzije ‘Pušenja’ sa kojim je Nele prethodno sarađivao u nekoliko njegovih filmova, nastupa i puni dvorane širom sveta. Dr Nele Karajlić je 2011. godine napustio orkestar usled zdravstvenih problema i posvetio se pisanju. Njegova prva knjiga ‘Fajront u Sarajevu’ doživela je veliki uspeh, a trenutno je aktuelan njegov prvi roman ‘Solunska 28’.

 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap