Dauntonska opatija - Nova epoha (Downton Abbey 2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Downton Abbey: A New Era

Dauntonska opatija – Nova epoha

Režija: Sajmon Kertis


Omiljena britanska porodica se vraća na bioskopska platna.


Zaista su retke serije koje mogu da zadovolje ukuse publike koja pripada različitim generacijama. Verujemo da će se sada kada budete pokušavali da se setite koje su to serije među njima naći i ‘Dauntonska opatija’, najgledanija TV drama koja je privukla milionski auditorijum u više od 100 država sveta, i ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Ovog maja, svi ljubitelji ove priče, oduševiće se i filmskom verzijom pod nazivom Dauntonska opatija – Nova epoha (Downton Abbey: A New Era) koja se nadovezuje na prvi deo iz 2019. godine.

Podsećanja radi, ‘Dauntonska opatija’ je britanska kostimirana drama, koja prati živote članova aristokratske porodice Kroli i njegovog osoblja, smeštena na velelepnom imanju u Jorkširu. Konkretno, ovo ostvarenje dolazi sedam godina nakon završetka istoimene serije koja je zabeležila neviđen uspeh. Kao i do sada, zvezda priče je talentovana i beskrajno šarmantna Megi Smit čiji će lik imati jedno priznanje koje će odvesti porodicu na jug tople Francuske.

Pored više od 15 glumaca iz originalne postave, pojavljuju se i novi likovi koje tumače Lora Hadok, Hju Densi, Natali Baje, Dominik Vest i Džonatan Zakai. Ostali protagonisti poput Mišel Dokeri, Lore Kajmajkl, Elizabet Megovern i Džim Kartera su dodatno obojili priču koja ne prestaje da nas intrigira ni posle više od 10 godina od prvog emitovanja. U prilog tome govori činjenica da je prvu epizodu pogledalo više od 11 miliona gledalaca. Takođe, nominovana je za 27 Emija, pri čemu je više od 100 država otkupilo prava za emitovanje.

Radnja filma ‘Dauntonska opatija – Nova epoha’ se dešava tik pred početak Velikog rata, kada Engleska uživa u sigurnosti koja joj pripada. Dauntonska opatija, kao jedno od najpoznatijih aristokratskih imanja je čuveno po porodici Kroli grofu Robertu, njegovoj ženi Kori, kao i tri njihove ćerke. Grofica od Grantama – Vajolet je takođe autentična, kao i osoblje koje zna i najskrivenije tajne ove porodice.

Ljubitelji ove sage nestrpljivo iščekuju 12. maj kada će ponovo uživati u novim avanturama ljudi koji su neprimetno ušli u njihovu svakodnevicu i ostali zapamćeni kao jedna od omiljenih televizijskih porodica ikada. Da li se i vi radujete premijeri?

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap