Predstava: Cement Beograd | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Milan Ramšak Marković

Cement Beograd

Režija: Sebastijan Horvat


Ko ili šta je za vas heroj?


Nova pozorišna sezona uvek donese novitete koje dočekujemo otvorenih ruku. Među njima je i predstava Cement Beograd, komad neobičnog naziva, ali toliko autentičan što je i karakteristično za ustanovu kulture kao što je Beogradsko dramsko pozorište.

Svoje premijerno izvođenje je imala početkom aprila 2021. godine sa odličnim prognozama, a opet je nadmašila očekivanja. Zapravo, posle predstava u zagrebačkom i ljubljanskom pozorištu, već dokazani reditelj Sebastijan Horvat je na beogradskoj pozornici završio komad prema delu velikog Hajnera Milera.

Predstava ‘Cement Beograd’ ima dva čina i karakteristična je po tome što se u prvom pojavljuje grupa mladih i talentovanih glumaca, a u drugom sjajna slovenačka glumica Milena Zupančić i srpki protagonista Miodrag Miki Krstović. Njima se na sceni pridružuju i Bojana Stojković, Emir Ćatović, Ivan Zablaćanski, Isidora Simijonović, Marija Pikić i Nedim Nezirović. Scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, kostimografiju Belinda Radulović, a kompozitor je Drago Ivanuša. 

Dramaturg komada Milan Ramšak Marković ističe da je za njega ovo bio pravi izazov. U centru samog dela postavlja se pitanje: Kakvo je herojstvo bilo nekada i ima li ga uopšte danas? Šta ono predstavlja za vas? I ko su antiheroji? Jesu li oni zapravo više od heroja? Predstava se delimično bazira na sećanjima i nekim melanholičnim uspomenama, a koje se tiču pronalaska sreće kroz delimično ili potpuno menjanje sistema. U takvom procesu obično upoznajemo sebe i šta je ono što nam prija ili pak smeta. 

Ulaznice možete nabaviti odlaskom u Mileševsku 64a ili kroz nekoliko klikova putem zvaničnog sajta, klikom na baner ispod teksta.

Uvereni smo u to da ćete nakon odgledane predstave više ceniti svoje vreme, odnosno vreme koje poklanjate drugima. Nekada su takva vremena dragocena, a neka vam mogu pružiti vrednu lekciju.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap