Beogradska filharmonija, sezona 20/21 | Koncerti
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Muzika svuda

Beogradska filharmonija, sezona 20/21


Da li ste već sreli Betovena u supermarketu u vašem kraju?


Sigurno jeste! Ili možda Mocarta u gradskom prevozu? Kako proverava koju muziku može da sluša na svom telefonu na putu do posla? U onom njegovom prepoznatljivom crvenom svečanom odelu i sa zagonetnim osmehom na licu? Ili možda nekog drugog vašeg omiljenog kompozitora kako pije kafu na aerodromu čekajući let ili kako se ipak sređuje kod najbližeg berberina?

Verujemo da ste već primetili u gradu neobične najave sa koncertima klasične muzike. Da, Beogradska filharmonija je još jedanput prevazišla sebe. Bez obzira što nas je svetska zdravstvena kriza naterala da malo usporimo sa redovnim životnim tokovima, ipak su nam prethodni dani u domovima bili obojeni muzičkim tonovima. Naime, doskočivši ograničenju publike u koncertnoj dvorani, Beogradska filharmonija je kreirala jednu od najizazovnijih i najuzbudljivijih sezona, izmeštanjem redovnog repertoara tamo gde je publici lako dostupan – svuda! 

A beogradsku publiku su i te kako iznenadili! Jednim opuštenim nedeljnim nastupom u Knez Mihailovoj ulici, premijerno su najavili novu sezonu pod sloganom Muzika svuda i tako otkrili gde će sve to ovaj omiljeni klasični orkestar nastupati. Ali ne bilo kuda, već osluškujući predloge, sugestije i komentare poštovaoca i ljubitelja rada ove sjajne institucije. A predlozi su krajnje inspirativni: trgovi, šetališta, proplanci, etno sela, velnes centri, istorijska zdanja, rečne ade, školska dvorišta, pa čak i brodovi. Toliko predloga, a toliko mogućnosti za potpuno prepuštanje omiljenim simfonijskim kompozicijama.

Kako je već potvrđeno, do kraja ove godine orkestar će predvoditi već nama poznat šef-dirigent Gabrijel Felc i stalno gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima. Pored redovne orkestarske sezone, nastupaće i brojni kamerni sastavi čiji će raspored nastupa biti naknadno objavljen.

Lepa skorašnja vest je da je Beogradskoj filharmoniji dodeljeno Priznanje 2020, u kategoriji za digitalne komunikacije od strane srpskog Društva za odnose s javnošću. Filharmonijska onlajn sezona odnosno način na koji je institucija komunicirala sa svojom publikom tokom perioda obustave aktivnosti je ubedljivo odnela pobedu i tako povrdila svoju reputaciju. 

Odlazak na koncert će od sada predstavljati neobičan gušt, upravo zahvaljujući ovom srpskom klasičnom orkestru!

 
Beogradska filharmonija - Sezona 20/21 (bgf.rs)
Beogradska filharmonija - Sezona 20/21 (bgf.rs)
Beogradska filharmonija - Sezona 20/21 (bgf.rs)

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap