Avatar: Put vode (film) | Avatar: The Way of Water (2022)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Avatar: The Way of Water

Avatar: Put vode

Režija: Džejms Kameron


Najiščekivaniji sci-fi film krajem godine u svim bioskopima!


Filmska umetnost se razvija do neslućenih visina. Kriterijumi koje postavljaju najveći i najznačajniji kritičari – gledaoci se u najvećem broju slučajeva odnose na audio-vizuelne momente, suštinu priče i na kraju – prenos emocija od strane glavnih aktera.

Čini se da je film Avatar sinonim za remek-delo koje je oborilo sve rekorde po pitanju sedme umetnosti.  Za decembar ove godine najavljena je velika premijera nastavka ovog blokbastera, a Džejms Kameron, njegov reditelj je pripremio velika iznenađenja.

Ova naučno-fantastična saga iz 2009. godine sa segmentima koji su daleko iznad svega što smo kao gledaoci mogli tada iskusiti, zajedno sa Osvetnicima (Avengers) predstavlja najprofitabilniji film svih vremena. Drugi deo, pod nazivom Put vode okrenuće se porodičnim vrednostima, ali sa isto tako neverovatnim efektima.

Naime, radnja filma ‘Avatar: Put vode’ se dešava više od jedne decenije nakon događaja iz prvog dela u kojoj su nama omiljeni Džejk Sali i Nejriti osnovali porodicu i ne dozvoljavaju bilo šta da im naruši tu idilu. Međutim, u jednom momentu moraju da napuste svoj dom i istraže Pandoru, neobičnu planetu koja ipak krije svoje tajne.

Ispred kamere će se ponovo pojaviti nama omiljeni Zoi Saldana, Kejt Vinslet, Sem Vortington, Sigorni Viver, Vin Dizel i Triniti Blis.

Podsećanja radi, epicentar dešavanja je u dalekoj 2154. godini, kada su ljudi u potpunosti iscrpeli prirodne resurse Zemlje, što je izazvalo energetsku krizu. U tom momentu, iskopavaju mineral koji se jedino može pronaći na neobičnoj planeti Pandori, na kojoj uspevaju da preživljavaju samo isto toliko zanimljiva bića sa plavom bojom kože.

Svečana premijera filma ‘Avatar: Put vode’ je nakon nekoliko odlaganja konačno zakazana za 15. decembar, tako da će kraj jeseni i početak zime definitivno biti u znaku sedme umetnosti. Već sada su fanovi nestrpljivi kako bi saznali više detalja iz predstojećih najava, a mi ćemo se do tada podsetiti najvažnijih delova koji ovo ostvarenje čine unikatnim.

Već sada su najavljeni preostali nastavci, i to 20. decembra 2024, 18. decembra 2026. i 22. decembra 2028. godine. Možemo samo reći da jedva čekamo ove avanture.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap