Balet: Žizela | MTS dvorana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Sofia Capital Ballet

Žizela


Jedan od najlepših baleta nas očekuje ove jeseni, i to u posebnom sastavu.


Balet, prema mišljenju mnogih, predstavlja najlepšu umetničku formu, koja iz godine u godinu doživljava neverovatne promene, kako u stilu, tako i u samoj radnji. Srpska prestonica je mesto dočeka brojnih baletskih trupa, domaćih, regionalnih i svetskih, pa vam tako sa ponosom predstavljamo romantični balet Žizela koji će se izvesti pred beogradskom publikom u izvođenju ansambla Sofia Capital Ballet. Događaj je zakazan za 18. novembar sa početkom u 20 časova, a mesto okupljanja je najveća sala mts Dvorane.

Nastao zbog beskrajne ljubavi prema Šarloti Grisi, ovaj baletski komad je uživanje gledati, čuti i osetiti. Štaviše, uloga Žizele se smatra jednom od najzahtevnijih u baletu, kako tehnički, tako i dramski. 

Kompozitor Adolf Adam je po motivima Teofila Gotjea dočarao legendu slovenskog porekla o devojkama koje postaju vile. Žizela je jedna od njih. Najpoetičniji komad iz epohe romantizma započinje lokalnom vinogradarskom svečanošću. Žizela, seoska devojka, zaljubljuje se u mladića Lojza, ne znajući da je to prerušeni princ Albert. Međutim, njihovu melanholičnu igru prekida šumar Hilarion koji se takođe bori za Žizelinu naklonost. Istovremeno, otkriva da je Lojz prevarant, srećan što je bližu ispunjenju svog cilja. Sa druge strane, Žizelina majka je uplašena, shvatajući da igranje predstavlja veliki napor za njeno slabo srce. Ona saznaje da je sve vreme bila u zabludi, pri čemu se njen idilični svet ruši, pa zatim umire i postaje Vila.

Večita čežnja za neostvarenom ljubavlju je jedan od glavnih motiva ovog bezvremenog komada, a na gledaocima je da prosude u kojoj meri je ova priča kvalitetna i nezaboravna. U glavnim ulogama će se naći Elizabeta Formento kao Žizela, a u ulozi princa Alberta Zanier Gomez Nada.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija i to po cenama od 3000, 3800, 4600 i 5400 dinara. Nabavite ih na vreme preko zvaničnog sajta MTS dvorane ili odlaskom na njihovu blagajnu koja radi svakodnevno. 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap