Koncert: Yasmin Levy | Sava Centar 2024
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Simfonijski orkestar RTS

Yasmin Levy


Jedinstveni muzički performans u našem glavnom gradu.


Svetski priznata izraelska kantautorka Yasmin Levy (Jasmin Levi) održaće još jedan koncert u Beogradu. Ovoga puta, nastupiće na sceni Sava centra, 30. oktobra sa početkom od 20 časova. Prethodnom prilikom, u junu prošle godine, je oduševila publiku Belgrade River Fest manifestacije. Ovogodišnji koncert biće poseban po tome što će svoje najveće hitove premijerno izvesti u pratnji Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije.

Yasmin Levy je poznata po očuvanju i promovisanju ladino muzike, tradicionalnih sefardskih pesama koje potiču od španskih Jevreja. Odrasla je u muzičkoj porodici, njen otac Yitzhak Levy bio je poznati muzičar i etnomuzikolog koji je posvetio život prikupljanju i beleženju sefardskih pesama. Pred oktobarski koncert poručila je:

„Dozvolite mi da vas odvedem na drugačije putovanje od vašeg svakodnevnog života. Uživaćete.“

Svoju muzičku karijeru započela je početkom 2000-ih godina, a njen prvi album ‘Romance & Yasmin’ izdat je 2004. godine. Od tada, njena popularnost je rasla, kako u Izraelu, tako i širom sveta. Jedinstveni stil kombinovanja tradicionalne ladino muzike sa modernim flamenko ritmovima, kao i uticajima turske i arapske muzike, doneli su joj prepoznatljiv zvuk koji osvaja publiku.

Njene pesme često istražuju teme ljubavi, tuge, čežnje i nade, a njen rad je često opisivan kao most između kultura i vremena, a emotivni nastupi i izražajan glas omogućavaju joj da duboko dirne slušaoce. Pored muzike, Yasmin Levy je poznata i po svojim humanitarnim aktivnostima, posebno u oblasti očuvanja kulturnog nasleđa.

Cene ulaznica za koncert u Sava centru iznose 3500 i 4500 dinara, možete ih kupiti posredstvom Tickets servisa, onlajn ili na njihovim prodajnim mestima.

 

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Yasmin Levy

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap