Velika drama | Narodno pozorište | Repertoar predstava
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Siniša Kovačević

Velika drama

Režija: Siniša Kovačević


Kultna predstava koju morate pogledati.


Iskonski dobre predstave su one kojima se u nekom periodu svog života vraćate. To su one koje se izvode godinama unazad sa istim elanom, fantastičnom pričom i emocijama. Ovakvi komadi spadaju u kultne, pogotovo ako iza njih stoje velika imena.

Predstava Velika drama, pisca i reditelja Siniše Kovačevića spada u bezvremena ostvarenja. Ona koja nose potresnu poruku i snažna osećanja. Narodno pozorište i njegova Velika scena dočekali su premijeru predstave davne 2002. godine. Uzimajući u obzir činjenicu da je na dramskom tekstu Kovačević radio punih 13 godina, onda ne postoji sumnja u kvalitet ovakvog jednog projekta.

Period nakon Drugog svetskog rata je za sve bio pun izazova, strahova i preispitivanja. U tom vrtoglavom ambisu se našla i porodica Vučić na čelu sa jednim čovekom ispunjenim teškim osećanjima, verom, neverom, skrivenom ljubavlju i nadom. Svaki gledalac će vam reći da je ovo zapravo obavezna lektira za bilo kojeg ljubitelja pozorišta.

Smejaćete se i plakati u isto vreme, a apsurd jednog perioda je opisan na najsuroviji i najteži mogući način. Generacijski jaz je i te kako prisutan, a životne vrednosti se konstantno vagaju, odbacuju i prihvataju. Glumačka postava je fantastična i čine je Vuk Kostić, Ljiljana Blagojević, Lepomir Ivković, Kalina Kovačević, Hadži Nenad Maričić, Branislav Tomašević i mnogi drugi.

Cene ulaznica za predstavu ‘Velika drama’ iznose 300, 600, 700, 1000, 1600 i 2000 dinara u zavisnosti od kategorije sedišta koje izaberete. Narodno pozorište, tj. njihova blagajna je dostupna radnim danima i subotom od 11h do 15h i od 17h do početka predstave, a nedeljom od 17h pa sve do početka predstave. Takođe, za bržu i ugodniju kupovinu na raspolaganju vam je i zvanični sajt pozorišta.

Ne sumnjamo da će vam ovo remek-delo u potpunosti zaokupirati pažnju od prve scene i dijaloga. Toliko faktora je zaslužno za kvalitet predstave ‘Velika drama’ da se sa razlogom nalazi na listi antologijskih.

 
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Velika drama (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap