Predstava: Večera budala | Zvezdara teatar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
Fransis Veber

Večera budala

Režija: Božidar Đurović

OTKAZANO


Ako volite proverene, komične komade, ova predstava je pravi izbor.


Zvezdara teatar na repertoaru uvek ima nekoliko odličnih komedija. Predstava Večera budala definitivno spada u tu grupu. Autor ovog dela je poznati francuski autor, Fransis Veber. On iza sebe ima veliki broj dramskih tesktova i filmskih scenarija, a neke od njih je sam režirao. Verujemo da ste odgledali bar jedan film iz njegovog opusa, a da to ne znate.

Među brojnim filmovima koje je režirao je ‘Večera budala’ iz 1998. godine, koji je kasnije dobio svoju verziju i u Holivudu, gde je Fransis Veber takođe ostavio trag. Ova komedija je širom sveta dobila još nekoliko filmskih verzija i naravno pozorišnih adaptacija. Od juna 2008. godine izvodi se i na sceni Zvezdara Teatra, u režiji Božidara Đurovića.

Opisana je kao komedija zabune u kojoj glumci i njihovo umeće u takvim, beskrajnim situacijama dolaze do izražaja. Radnja predstave se odvija oko bogatog Pjera i njegove “budale“ sa imenom Pinjon Fransoa. Naime, Pjer se sa svojim odabranim društvom nadmeće u pronalasku najveće budale, dovodeći ih na večere kako bi se njihovi primeri u tome takmičili.

Ipak, sticajem, po njega, nesrećnih okolnosti Pjer jedne večeri biva ostavljen i prepušten svojoj budali. Trudeći se da mu pomogne, Pinjon Fransoa obavlja urnebesne telefonske razgovore i pokreće niz jednako komičnih događaja. Oni, između ostalih, uključuju i Pjerovu poludelu švalerku, bivšeg prijatelja i suprugu koju je od njega ranije oteo, a koja sada napušta i njega samog.

Navedene i druge zanimljive likove tumače sjajni Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Milan Tomić, Zoran Ćosić, Biljana Đurović, Bojan Žirović i Nada Macanković. Godinama unazad oni oduševljavaju posetioce Zvezdara teatra i dobra su preporuka da se odlučite za predstavu ‘Večera budala’ i skoro sat i po dobre zabave u kojoj će se postaviti pitanje koje prava “budala“.

Predstava ‘Večera budala’ biće deo letnje pozorišne scene na Tašmajdanu, 11. i 12. jula od 21 čas. Ulaznice možete nabaviti na blagajni pozorišta po jedinstvenoj ceni od 500 dinara.

Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić
Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić
Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić

Prepoučujemo

03

oktobar

Prepoučujemo

04

jul

Prepoučujemo

26

jun

Prijavi se na newsletter

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap