Film: Ubistva pod cvetnim mesecom (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Killers of the Flower Moon

Ubistva pod cvetnim mesecom

Režija: Martin Skorseze


Skorsezeovo rediteljsko umeće ponovo na vrhuncu.


Ima neke čari u čekanju filmova za koje kritičari, a i mi laici kažemo da su najiščekivaniji u toj godini. Jedan od takvih je budući blokbaster Ubistva pod cvetnim mesecom, pod rediteljskom palicom Martina Skorsezea.

Pogled na trejler govori o tome da nas očekuje prava poslastica iz segmenta sedme umetnosti. Promocija ovog filma otpočela je još pre nekoliko godina, dok je početkom ove popularizovanje postalo intenzivnije. Knjigoljupcima je zasigurno poznat naslov jer ostvarenje potiče od istoimenog romana Dejvida Grana koji spada u romansirane sa akcionim elementima. I ne, nije borba za bogatstvo centar dešavanja, već neobična romansa između Ernesta Burkharta i Moli Kajl čije su uloge sjajno izneli Leondardo Dikaprio i Lili Gledston.

Tu, u početnim kadrovima vidimo neobičnu zajednicu i to u najboljem izdanju. Ali taj narod je po mnogo čemu specifičan i dopadljiv ostalim manjinama. Upravo na prelazu u dvadeseti vek, iznenađujuće otkriće nafte donelo je neslućeno veliko bogatstvo narodu Osejdž, a većina članova zajednice preko noći su postali najbogatiji ljudi na svetu. I u toj raskoši nisu želeli da se ističu među ostalima.

Sa druge strane, ovakva situacija učinila je da se takozvani “beli ljudi“ okome na Indijance, ne birajući načine da dođu do njihovog imetka. Ti načini iako su bili okrutni, nisu sprečili jednog Ernesta da svojom dobrotom i iskrenim namerama stigne do srca jedne lokalke koja mu je poklonila svoje poverenje.

Ono što je tipično za Skorsezeovo stvaralaštvo jesu upravo ti brzi, megalomanski i neverovatni potezi, scene sa neočekivanim obrtom i estetika dijaloga koji su umešni i inteligentni. Baš zbog tih činjenica, filmu ‘Ubistva pod cvetnim mesecom’ koji je zapravo njegov prvi vestern i najskuplje ostvarenje u karijeri predviđaju nekoliko značajnih nagrada, među kojima je i Oskar.

Ispred kamera pojaviće se i Robert De Niro i Džesi Plemons, a režiju i scenario potpisuju Martin Skorseze i Erik Rota.

Svetska i domaća premijera filma ‘Ubistva pod cvetnim mesecom’ su zakazane za 19. oktobar, a do tada možete se podsetiti i ostalih uspešnih filmova u kojima su tandem Dikaprio-Skorseze bili dobitna kombinacija.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap