Predstava: Trpele | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Milena Depolo i Boban Skerlić

Trpele

Režija: Boban Skerlić


Pozorišna predstava sa izuzetno bolnom i bitnom temom.


U predstavi Trpele, sedam fantastičnih žena će na pozornici na čuvenom Krstu prikazati nešto o čemu se ćuti, a svesno se zna.

U režiji Bobana Skerlića, ovaj dramski komad je nastao na osnovu prikupljenog dokumentarnog materijala – ispovesti žena koje su bile žrtve nasilja. Dunja, Jagoda, Kupina, Malina, Nerandža, Grozda i Višnja su imena koja ćete teško zaboraviti. One su svedoci nemilih događaja, patnje i strahova. Njihova sudbina dotiče mnoge i nakon završetka predstave ostaćete dugo pod utiskom. Osnova i kao inspiracija poslužili su odlomci intervjua žena koje se etiketiraju kao hrabre, neustrašive i borbene.

Ovu predstavu je od premijernog izvođenja 2013. godine odgledalo preko 20 hiljada gledalaca, a zbog bolne teme i pozitivnih komentara, pokupila je renomirana priznanja: nekoliko Sterijinih nagrada, Specijalnu nagradu za društveni angažman kao i festivalska priznanja za najbolju dramu. U predstavi ‘Trpele’ glume neverovatne Milica Zarić, Danica Ristovski, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milena Pavlović Čučilović.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Javite nam utiske. Sigurni smo da posle predstave ‘Trpele’ nećete ostati ravnodušni.

 
Trpele (bdp.rs)
Trpele (bdp.rs)
Trpele (bdp.rs)

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap