To: Drugo poglavlje | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
It Chapter Two

To: Drugo poglavlje

Režija: Andres (Endi) Muskijeti | Scenario: Gari Doberman


Klovnovi su asocijacija na lepe, ružičaste događaje. Ali, klovnovi ne donose uvek dobre vesti.


Nekako smo navikli da je većina horor filmova snimana na isti kalup: misterija, nepoznate ubice i napetost do samog kraja sa užasnim scenama. Pogotovo ako ih gledate na bioskopskim ekranima. Međutim, retki su reditelji koji će se uhvatiti u koštac i raditi filmove po knjigama maestra Stivena Kinga (Stephen King). On je definitivno nekrunisani vladalac horora, trilera i naučne fantastike. Čovek za kojeg se vezuju nepresušna mašta i zanimljivi zapleti. Čovek čije knjige imaju minimum 600 stranica, sa namerom da vas uvuku u svet beskrajnog ludila i kompleksnih likova. Njegovi romani nisu tipični horori. Niti će vam biti jednostavno da nakon poslednje stranice olako pređete na novu knjigu. Ako vas muči nesanica i potrebna vam je neobična priča – Stiven King je idealno rešenje za takvu situaciju.

Knjiga ‘To’ (It), po kojoj je 2017. godine snimljen istoimeni film kao i ovogodišnji nastavak ‘To: Drugo poglavlje’, je definitivno savremeni klasik. Klovn Penivajz je istovremeno toliko simpatičan (na prvi pogled), a istovremeno strašan jer je manifestacija svega lošeg što postoji na ovoj planeti. Sama knjiga objavljena davne 1986. godine je doživela nekoliko ekranizacija, a poslednja je zaradila više od 700 miliona dolara širom sveta, što će reći – ovaj film je postao horor sa najvišom zaradom u istoriji ovog žanra.

Priča prati sedmoro dece u malom američkom gradiću Deri za kojeg važe uklete misterije, a najviše za naizgled smešnog klovna koji se ponekad pojavljuje u kanalizacionim otvorima. Pojavljuje se, ali na svakih 27 do 30 godina, kada mu je potrebna hrana. Hrana u obliku tuđih strahova. Uvek se budi uporedo sa nekim ubistvom ili masakrom, a fokusira se samo na decu jer se njihov strah pojavljuje u čistom i nevinom obliku. U filmu ‘To: Drugo poglavlje’, drugom delu ovog blokbastera, isti prijatelji iz detinjstva se pojavljuju tačno nakon 30 godina kako bi otkrili pravi identitet ovog klovna. Kompletan film je u Kingovom stilu praćen jezivom muzikom, neočekivanim obrtima i dolaskom do glavnog pitanja: Koji je vaš najveći strah?

Na repertoar bioskopa u Srbiji film ‘To: Drugo poglavlje’ stiže 5. septembra, a ovakvim ekranizacijama, odnosno – njihovim nastavcima se veoma radujemo.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap