Film: Tamo gde rakovi pevaju | Where the Crawdads Sing (2022)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Where the Crawdads Sing

Tamo gde rakovi pevaju

Režija: Olivija Njumen


Književna priča koja je oživljena na bioskopskom platnu.


Filmska umetnost se godinama i decenijama unazad razvija u meri u kojoj se gledaocima pruža samo najbolje iskustvo. Pogotovo kada govorimo o ekranizaciji priča koje su u književnom svetu doživele ogromnu popularnost. Tako je i u slučaju sa ostvarenjem pod nazivom Tamo gde rakovi pevaju koje sa velikim nestrpljenjem očekuju svi pasionirani čitaoci kvalitetnih savremenih trilera.

 

„Znala je da su godine provedene u potpunoj izolaciji promenile njeno ponašanje, učinivši je bespovratno drugačijom od ostalih, ali nije ona bila kriva što je ostala sama. Skoro sve što je znala naučila je od divljine. Priroda ju je odgajila, othranila i štitila onda kada niko drugi nije hteo.“ – citat iz knjige „Tamo gde rakovi pevaju“

 

Od prve rečenice, bićete uvučeni u jedan mistični svet prirode koji je još uvek neistražen. Osim bosonoge devojčice, Kije Klark kojoj je močvara najbolji prijatelj. Ona živi u potpunosti sama, nedaleko od mirnog gradića na obali Severne Karoline. Devojčicu su svi napustili, osim močvare. Odrastajući u takvom okruženju, u potpunosti se odvojila od zajednice koja će nakon nemilog dešavanja, odnosno okrutnog ubistva optužiti Kiju kao glavnog egzekutora.

Jedna od zanimljivih činjenica je da je autorka knjige Tamo gde rakovi pevaju, Delija Ovens po vokaciji zoolog i da je od malih nogu odrastala u prirodi, kreirajući u njoj neke od najlepših uspomena.  

Glavne uloge su poneli Dejzi Edgar Džouns, Tejlor Džon Smit, Haris Dikinson, Majkl Hajat, Majkl Hajat, Sterling Mejser Junior i Dejvid Stratern. Takođe, iza ovog projekta stoji produkcija 3000 Pictures na čelu sa poznatom glumicom Riz Viterspun i Lorin Nojstater.

Već sada uveliko vlada veliko interesovanje uzimajući u obzir koliko je trejler za ovaj film kreiran u skladu sa atmosferom iz knjige. U svim domaćim bioskopima, film ‘Tamo gde rakovi pevaju’ počinje sa prikazivanjem 18. avgusta, a mi se nadamo da će opravdati vaša očekivanja. 

Ukoliko još niste pročitali ovaj svetski bestseler, brzo u najbližu knjižaru i započnite avanturu koja će vas držati prikovanim za omiljen čitalački kutak. Sigurni smo da takav jedan spisateljski obrt niste očekivali.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap