Svet iz doba jure - Nadmoć | Jurassic World Dominion (2022) | Film
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jurassic World Dominion

Svet iz doba jure – Nadmoć

Režija: Kolin Trevorou


Leto je u znaku omiljene epske avanture.


Filmovi iz domena naučne fantastike su uvek u modi, pogotovo ako iza njih stoje ime i delo velikog Stivena Spilberga. Ovog puta, u svetske i domaće bioskope konačno stiže ostvarenje koje je vredelo čekati – Svet iz doba jure – Nadmoć.

Ova saga je započeta fantastičnim i do tada neviđenim filmom Park iz doba jure iz 1993. godine, u Spilbergovoj režiji, a koji je ujedno nastao prema istoimenoj knjizi Majkla Krajtona. Radnja se odvija na izmišljenom ostrvu na kojem tim naučnika uz pomoć bogatog filantropa Džona Hamonda uspeva da kreira zabavni park čiji su stanovnici dinosaurusi.

U jednom momentu uspeva da klonira DNK više različitih životinja i istovremeno oživi ove davno izumrle životinje. Kako bi briga o ovim stvorenjima bila što bolja, u projekat se uključuje nekoliko lica, ali takva nega biva zloupotrebljena čime dinosaurusi postaju slobodne životinje na novoj, neistraženoj teritoriji. 

Film je zabeležio brojne rekorde, a nekoliko godina kasnije pojavili su se i nastavci koji su najavili staru priču, ali pripovedanu na drugačiji način. Leto 2022. godine obeležiće epsko finale ove franšize u kojoj će se ujediniti dve generacije po prvi put i čija radnja se dešava četiri godine nakon što je Isla Nublar, najpozantije kostorikansko ostrvo uništeno. Po prvi put, dinosaurusi i ljudi žive u skladnoj zajednici. Međutim, ovakav mir će biti doveden u neravnotežu nakon što se svi učesnici ove avanture nađu pred opasnošću koju je nemoguće zaobići.

Neka od velikih imena koja će se pojaviti u filmu ‘Svet iz doba jure – Nadmoć’ jesu Kris Prat, Brajs Hauard, Džef Goldblum, Sem Nil i Lora Dern. Za ovu franšizu koja je sada procenjena na skoro 6 milijardi dolara vlada veliko interesovanje, a ne postoji bolji način za to nego da se nova letnja sezona otvori ovim blokbasterom. 

Biskopsko prikazivanje ovog filma u našim bioskopima počeće 9. juna. Da li ste spremni za ovu jedinstvenu avanturu?

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap