Film: Stric | Miki Manojlović, Goran Bogdan... | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Uncle

Stric

Režija: David Kapac, Andrija Mardešić


Veličanstveni glumci u novom ostvarenju.


Da li se slažete sa tvrdnjom da je domaća kinematografija postala ili da tek postaje potcenjena u odnosu na stranu? Ili to ipak zavisi od ukusa i navika gledalaca koji nisu imali priliku da uživaju u ostvarenjima koja su nekako prošla ispod radara? Jedno od najšokantnijih, a ujedno i najoriginalnijih filmova pod nazivom Stric konačno će početi sa prikazivanjem u bioskopima krajem januara.

Ovo osvarenje srpsko-hrvatske koprodukcije prvi put je na srpskoj sceni prikazan u okviru 29. Festivala evropskog filma Palić, u okviru takmičarskog programa „Paralele i sudari“. I zapravo su ga mnogi kritičari ocenili kao neobičan debi koji balansira na ivici groteske i trilera, sa elementima drame i horora. 

 

„Svako ovaj film može doživeti na svoj način. Neko će ga gledati pa će mu biti strašno, kao nekakav horor. Nekome će biti napeto, pa će mu biti triler. Nekome će to možda biti i duhovito, pa mu može biti komedija. Nekome će biti prespor pa će mu biti art-film. Zapravo, jako je teško staviti ga u nekakav okvir“, reditelj Andrija Mardešić

 

Ovaj dugometražni igrani prvenac Davida Kapca i Andrije Mardešića će definitivno ostati u pamćenju jer predstavlja spoj svega ono što mi kao nacija jesmo, sve što volimo i ne podnosimo. Radnja filma ‘Stric’ počinje negde u Jugoslaviji kasnih osamdesetih, kada se svima omiljeni stric vraća iz Nemačke svojoj porodici za praznike, želeći da uživa u punjenoj ćurci i francuskoj salati uz čašicu domaće rakije. Međutim, sve kreće po zlu kada zazvoni telefon koji pokreće niz dešavanja.

Pored velikog Mikija Manojlovića koji je poneo glavnu ulogu, ispred kamera su se našli i Goran Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Gledaocima se ostavlja na tumačenje šta je sve moglo poći po zlu i zbog čega se jedan božićni ručak pretvorio u obrok iz pakla. Sigurni smo da ćete bioskopsku salu napustiti prepuni utisaka, ujedno preporučujući film ‘Stric’ svima oko vas.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap