Predstava: Strah u operi | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jelena Mijović (po motivima priča Dina Bucatija)

Strah u operi

Režija: Ivan Vuković


Priča o jednoj strani nepravde na koju nismo navikli.


Svaka nova predstava uglavnom označava početak sakupljanja znanja o nekoj tematici o kojoj nismo ništa znali ili smo znali, ali dosta površno. Tako ćemo i putem predstave koja se od februara 2024. godine izvodi na sceni Mira Trailović, naučiti nešto novo o ljudskosti i velikodušnosti duha. Reč je o komadu pod nazivom Strah u operi.

Da je reč o zaista autentičnom komadu, govori i velika posećenost u prvim mesecim izvođenja. Predstava se zapravo poistovećuje sa današnjom nepravdom u svim sferama života, a solidarnost se posmatra kao univerzalni čin humanosti. I to je jedna od glavnih tema kojom će se baviti likovi na pozornici Ateljea 212.

Iza komada ‘Strah u operi’ stoje talentovana imena – tekst potpisuje Jelena Mijović, režiju Ivana Vuković, a glumačku podelu čine Svetlana Ceca Bojković, Dragana Đukić, Jelena Đokić, Milica Trifunović, Suzana Lukić, Nenad Ćirić, Vladislav Mihailović, Tihomir Stanić, Luka Grbić, Irena Popović i Bojan Žirović.

Dino Bucati, koji je u originalu napisao ovo kapitalno delo, je popularni savremeni italijanski pisac. Poznat je po neupitnom talentu u smišljanju situacija koje su po svom karakteru apsurdne, pa čak ulaze u sferu naučne fantastike. Zbog toga je Jelena Mijović inicijalno preuzela nekoliko situacija iz priča Dina Bucatija, ali ih dodatno obogatila satirom, i to najviše u isticanju ljudskih slabosti i forsiranju ljubavi kao univerzalnog i najplemenitijeg osećanja. 

Opera je centralno mesto dešavanja, pozornica za sve slabosti i nesavršenosti kojom su ljudska bića okružena i ispunjena. Tu se odigrava klasna borba između takozvane elite i onog drugog, nižeg i inferiornog staleža, koji ima prednost u drugim segmentima. Neobični likovi se bore za prevlast, a na čelu ovakve bitke je jedna hrabra čistačica koja štiti svoje dete. 

Karte za predstavu ‘Strah u operi’ po cenama od 1000 i 1500 dinara su već sada dostupne preko zvaničnog sajta ili na blagajni pozorišta koja radi dvokratno.

 
Strah u operi (atelje212.rs)
Strah u operi (atelje212.rs)
Strah u operi (atelje212.rs)
Strah u operi (atelje212.rs)
Strah u operi (atelje212.rs)
Strah u operi (atelje212.rs)

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap