Star Wars: Uspon Skajvokera | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: Uspon Skajvokera

Režija: Džej-Džej Ejbrams


Na kraju 2019. godine čeka nas kraj epske Skajvoker sage.


Film Star Wars – Uspon Skajvokera predstavlja poslednji deo treće trilogije o čuvenim Zvezdanim ratovima. Ova druga najuspešnija filmska franšiza je stekla slavu davne 1977. godine. Tada je objavljen prvi film pod nazivom Zvezdani ratovi (Star Wars), kasnije imenovan kao ‘Epizoda IV – Nova nada’ (A New Hope). Vrlo brzo je postao svojevrsni fenomen u svetskoj pop-kulturi. Zahvaljući njegovom velikom uspehu, 1980. i 1983. godine usledili su nastavci koji su potvrdili prethodni uspeh i zaokružili trilogiju.

Na granici starog i novog milenijuma snimljeni su filmovi druge trilogije koji zapravo govore o periodu koji je prethodio prvoj. Tako je nastala hronološka nelogičnost u redosledu epizoda, jer su radi vremenske tačnosti filmovima prve trilogije dodeljeni brojevi IV, V i VI. Pre 4 i 2 godine imali smo priliku da pogledamo sedmu i osmu epizodu serijala, a ovog decembra dolazi nam i deveta!

Film ‘Star Wars – Uspon Skajvokera’ prikazaće nam vrhunac viševekovne borbe između Džedaja i Sita koja će okončati sagu o porodici Skajvoker. Godinu nakon dešavanja iz filma ‘Poslednji Džedaj’ preostali članovi pokreta Otpora (Resistance) koje predvodi general Leja Organa krenuće u poslednji obračun sa Prvim redom (First Order). Obračun će pratiti i Lejino součovanje sa neprijateljem iz prošlosti kao i sukobi unutar njenog pokreta.

Kao glavna zvezda i devetog poglavlja serijala ‘Star Wars’ navodi se Kari Fišer (Carrie Fisher) koja tumači obožavani lik Leje. Iako je preminula pre tri godine pojaviće se u ovom filmu pošto je za scene u kojima se pojavljuje iskorišćen neobjavljeni materijal iz dva prethodna nastavka. Tu je naravno i Mark Hamil u ulozi Luka Skajvokera, kao i mlađe zvezde trilogije Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega i Oskar Ajzak.

Film ‘Star Wars – Uspon Skajvokera’ na bioskopski repertoar u našoj zemlji stiže 19. decembra. Ne propustite priliku da na velikom platnu pogledate kraj ove epske naučno-fantastične priče!

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap