Predstava: Sin | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Florijan Zeler

Sin

Režija: Ana Tomović


Predstava koja je po mnogim aspektima drugačija.


Pozorište je mesto totalnog opuštanja. I tu nema spora. Ono istovremeno predstavlja i naš beg od pomalo ustaljene svakodnevice i kutak u kojem su naše misli usmerene ka nekim lepim i apstraktnim stvarima. Verujemo da se ovog momenta možete setiti barem tri komada koja su na vas ostavila najjači utisak, a tom spisku ćemo pridodati i novu predstavu Ateljea 212 pod nazivom Sin, nastalu po istoimenoj knjizi Florijana Zelera, odnosno poslednjeg komada iz trilogije u sklopu koje pisac zaista podrobno istražuje porodične odnose sa fokusom na jednog člana.

U režiji sjajne Ane Tomović, ovaj komad će biti izveden na srpskom jeziku i već sada izaziva veliko interesovanje kulturne javnosti. Florijan Zeler je moderni pisac, francuskog porekla koji uz sebe ima neverovatno stvaralaštvo, a časopisi ga redovno proglašavaju „najuzbudljivijim piscem našeg vremena“. Nekoliko puta je dobio Molijerovu nagradu za svoje pozorišne komade, dok su mu dela prevođena na više od deset jezika. Dobro poznati filmovi (koji su ujedno i prvi delovi trilogije)  Otac i ‘Majka’ su osvojili prestižne nagrade, pogotovo zbog činjenice da su u njima zaigrala velika imena poput Olivije Kolman, Entonija Hopkinsa, Isabele Iper i Krisa Nota. 

Nikolas, Pjer, En, Sofija, Doktor i Bolničar su likovi koje povezuju jedna priča, mnogo emocija i previše sećanja. Tumače ih Luka Grbić, Tamara Dragičević, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Relja Janković i Branislav Zeremski.

S obzirom na to da vlada veliko interesovanje za ovu predstavu, svoje ulaznice već sada možete nabaviti po cenama od 1000 i 1500 dinara. Na raspolaganju vam je zvaničan sajt pozorišta, na kojem možete u nekoliko klikova nabaviti ulaznice, blagajna u Svetogorskoj 21. Za dodatne pogodnosti ukoliko ste student ili član umetničko-kulturnih institucija informacije možete dobiti na samoj blagajni. 

Tematika ovog dela je u određenoj meri svima nama poznata, ali nedovoljno opisana. Predstavom ‘Sin’ približnije ćete shvatiti na koji način porodični odnosi utiču na kreiranje naše ličnosti i uverenja.

 
Sin (atelje212.rs)
Sin (atelje212.rs)
Sin (atelje212.rs)
Sin (atelje212.rs)
Sin (atelje212.rs)
Sin (atelje212.rs)

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap