Film: Severnjak | (The Northman 2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
The Northman

Severnjak

Režija: Robert Egers


Istorijska drama koju smo dugo čekali.


Među najpopularnije žanrove u ovom veku definitivno pripada epska fantastika. Izmišljeni svetovi koji su nastali zahvaljujući mašti pojedinaca je nešto što nam uvek treba, bez obzira na mesto, vreme i raspoloženje. Film Severnjak (The Northman) je dugo najavljivan, a trejler obećava sjajnu priču čiji je kvalitet neosporan.

Od proslavljenog reditelja Roberta Egersa, koji je poznat po ostvarenjima ‘Veštica’ i Svetionik, stiže ostvarenje koje je okupilo popularna glumačka imena – Nikol Kidman, Anju Tejlor-Džoj, Aleksandera Skarsgarda, Itana Houka, Vilema Dafoa i Bjork.

Dok je svet pre dve godine utihnuo zbog epidemiološke situacije, u Irskoj se u periodu od avgusta do decembra 2020. godine dešavala magija. Surovost vikinškog sveta oživljena je zahvaljujući interpretaciji glumaca koji danas važe za jedne od najpopularnijih i najuvaženijih. 

U centru dešavanja filma ‘Severnjak’ je kraljevska porodica koja na severu Evrope u dalekom 11. veku svoju reputaciju održava na najbolji mogući način. Iako su nordijske zemlje tada mnogo drugačije funkcionisale, znalo se da su red, rad, disciplina i poverenje krasile ovaj narod. Zapravo, dete kojem su nasilno oduzeti roditelji, kao i njegova detaljno isplanirana osveta su prikazani kroz puna dva sata.

Glavna uloga vikinškog princa je poverena jednom od najpopularnijih švedskih glumaca današnjice – Aleksanderu Skarsgardu koji je morao da prođe kroz neverovatnu fizičku transformaciju kako bi svoju izvedbu doveo do savršenstva.

U domaćim bioskopima ostvarenje ‘Severnjak’ počinje sa prikazivanjem 14. aprila, a već sada uveliko vlada veliko interesovanje s obzirom na poznate protagoniste i radnju u kojoj sudeluju. I čini se da današnja popularna tumačenja Vikinga, bazirane na neproverenim stereotipima, komplikuju moderno shvatanje njihove ostavštine. 

Verujemo da ćete nakon ovog ostvarenja promeniti mišljenje o njima.

Prepoučujemo

24

maj

Prepoučujemo

12

maj

Prepoučujemo

23

februar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap