Film: Severnjak | (The Northman 2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
The Northman

Severnjak

Režija: Robert Egers


Istorijska drama koju smo dugo čekali.


Među najpopularnije žanrove u ovom veku definitivno pripada epska fantastika. Izmišljeni svetovi koji su nastali zahvaljujući mašti pojedinaca je nešto što nam uvek treba, bez obzira na mesto, vreme i raspoloženje. Film Severnjak (The Northman) je dugo najavljivan, a trejler obećava sjajnu priču čiji je kvalitet neosporan.

Od proslavljenog reditelja Roberta Egersa, koji je poznat po ostvarenjima ‘Veštica’ i Svetionik, stiže ostvarenje koje je okupilo popularna glumačka imena – Nikol Kidman, Anju Tejlor-Džoj, Aleksandera Skarsgarda, Itana Houka, Vilema Dafoa i Bjork.

Dok je svet pre dve godine utihnuo zbog epidemiološke situacije, u Irskoj se u periodu od avgusta do decembra 2020. godine dešavala magija. Surovost vikinškog sveta oživljena je zahvaljujući interpretaciji glumaca koji danas važe za jedne od najpopularnijih i najuvaženijih. 

U centru dešavanja filma ‘Severnjak’ je kraljevska porodica koja na severu Evrope u dalekom 11. veku svoju reputaciju održava na najbolji mogući način. Iako su nordijske zemlje tada mnogo drugačije funkcionisale, znalo se da su red, rad, disciplina i poverenje krasile ovaj narod. Zapravo, dete kojem su nasilno oduzeti roditelji, kao i njegova detaljno isplanirana osveta su prikazani kroz puna dva sata.

Glavna uloga vikinškog princa je poverena jednom od najpopularnijih švedskih glumaca današnjice – Aleksanderu Skarsgardu koji je morao da prođe kroz neverovatnu fizičku transformaciju kako bi svoju izvedbu doveo do savršenstva.

U domaćim bioskopima ostvarenje ‘Severnjak’ počinje sa prikazivanjem 14. aprila, a već sada uveliko vlada veliko interesovanje s obzirom na poznate protagoniste i radnju u kojoj sudeluju. I čini se da današnja popularna tumačenja Vikinga, bazirane na neproverenim stereotipima, komplikuju moderno shvatanje njihove ostavštine. 

Verujemo da ćete nakon ovog ostvarenja promeniti mišljenje o njima.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Severnjak

  1. FIlm je tako, tako loš, skoro sam gledao samo još veću glupost ali nisam zapamtio naziv filma jer je toliko izopačen. Ovaj film nikome ne bih prepopučio jer je krajnje bzv

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap