Senka vetra - Karlos Ruis Safon | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Karlos Ruis Safon

Senka vetra


Udobno se smestite i pustite da vas ova knjiga odvede u neistražene delove ljudskih emocija. Jer ovo delo je vanvremensko.


Za neke knjige ne postoje loše kritike i loši komentari. Neke knjige su bezvremenske i takve će ostati. Sa zadovoljstvom vam predstavljamo fantastičan serijal knjiga pod nazivom Senka vetra, španskog pisca Karlosa Ruisa Safona.

Čini se da je njegov stil pisanja istovremeno toliko autentičan i neobjašnjiv. Jer ovakvu knjigu je teško kopirati, a kamoli ponovo napisati (barem sa istom tematikom). Karlos Safon za sebe kaže da je dečji pisac i da je rad sa decom samo doprineo da razume njih, njihovu maštu, nadanja i radovanja sitnicama. Zbog toga je ‘Senka vetra’ pristupačna za čitanje svim generacijama. Pored ove knjige, serijal čine i nastavci Igra anđela, Zatočenik Nebesa, Lavirint duhova I i II. Ali, hajde da se osvrnemo na prvu knjigu, od koje je sve počelo.

U posleratnoj Barseloni živeći od posla koji vole, malu knjižaru bogatu antikvarnim knjigama čuvaju i paze Danijel i njegov otac. Živeći u tuzi zbog gubitka majke, Danijel biva upoznat sa čudnim mestom za koje malo ljudi u ovom španskom gradu zna – Grobljem zaboravljenih knjiga. Prema uputstvima, metodom slučajnog uzorka, bira delo pod nazivom ‘Senka vetra’ tajanstvenog pisca Hulijana Karaša. Kako Danijelovo interesovanje za ovu knjigu raste, tako on istovremeno saznaje da neko ciljano uništava svaku napisanu Hulijanovu stranicu.

Kada nekog pitate zašto je ovo delo toliko čitano, reći će vam da je to kombinacija sjajnih likova, replika, dijaloga, lepih i manje lepih situacija, raspleta i starih porodičnih vrednosti. Svaka stranica je iznenađenje i svaka rečenica nas tera da se još više zaljubimo u ovaj serijal. Ni Karlos Safon nije verovao da će ova knjiga biti proglašena za jednom od najuticajnijih u evropskoj i svetskoj baštini u nekoliko decenija unazad.

“Bea kaže da umetnost čitanja odumire veoma polako, da je to intimni ritual, da je knjiga ogledalo i da u njoj možemo da pronađemo ono što već nosimo u sebi, da u čitanje unosimo mozak i dušu, a da su ta dobra svakim danom sve ređa.“

Cena maestralnog dela ‘Senka vetra’, ukoliko kupujete preko ovlašćenog izdavača Čarobna knjiga, iznosi 1.199 dinara. Ako želite da u svojoj kućnoj biblioteci imate ceo komplet ovog serijala, njegova cena jeste do 5000 dinara (zavisi od ostvarenog popusta i troškova dostave). Zauzvrat, vrednost Safonovih knjiga je neprocenjiva.

Ukoliko niste, toplo vam preporučujemo da svoju čitalačku rutinu obogatite ovom knjigom. Lepota čitanja se upravo krije u papirnim stranicama kroz koje upoznajemo neke nove i lepše svetove.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap