Film: Sa nama se završava | It Ends with Us (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
It Ends with Us

Sa nama se završava

Režija: Džastin Baldoni


Omiljeni književni hit konačno i na bioskopskim platnima.


Filmske ljubavne romanse su navika koju je teško iskoreniti, sve dok postoje zvučna ostvarenja koja imaju pokriće u svom uspehu. Jedno od takvih je i film Sa nama se završava, nastao po književnom globalnom fenomenu američke autorke Kolin Huver. 

Nije tajna da Kolin Huver piše romane koji naizgled liče na neku ljubavnu limunadu na koju smo navikli da čitamo, a zapravo krije mnogo dublje zaplete. Napisala je preko 12 bestselera, a nemoguće je ne upamtiti jer se ona često naziva i začetnicom takozvanog žanra za odrasle (New Adult), u kojem se totalno slučajno pronašla. Istovremeno, prepoznatljiva je i po tome što je osnovala jedan od najpoznatijih servisa za knjige pod nazivom ‘The Bookworm Box’

Kada govorimo o ovoj knjizi, često ljubitelji Kolininih romana kažu da su jako smeli i neočekivani, sa zapletom koji ih plasiraju u ozbiljnu avanturu, prevazilazeći granice autofikcije. U delu ‘Sa nama se završava’ obrađuje se teška tema, ali na jedan manje okrutan način, uz nekoliko digresija kako bismo shvatili kompleksnost svih spomenutih likova. 

Tako su se i birale uloge. Glavni lik, Lili Blum je oličenje dobrote, marljivosti i nenametljive ambicije, koju je odigrala harizmatična Blejk Lajvli (Blake Lively). Njoj se, u ulozi uspešnog neurohirurga pridružuje Džastin Baldoni (Justin Baldoni), koji je ujedno i reditelj filma.

Lili započinje svoj posao, otvorivši šarmantnu cvećaru u centru Bostona. Pritom, upoznaje Rajla, ambicioznog lekara koji je uverava u iskrenost svoje ljubavi. Međutim, njihov zajednički život postaje noćna mora, dok se istovremeno u njen život vraćaju duhovi iz prošlosti.

Huverova je jednom prilikom izjavila kako joj je pisanje o ovim likovima do sada bilo najteže, jer su stvarni, a situacije su jako komplikovane i nažalost realne. Ne sumnjamo da će vam se film jako dopasti, što zbog tematike, što zbog likova koji su sav svoj talenat preneli na veliki ekran. 

Film ‘Sa nama se završava’ počinje sa prikazivanjem u domaćim bioskopima od 8. avgusta.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap