Queen - Da li je ovo pravi život? | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Mark Blejk

Queen – Da li je ovo pravi život?


Is this the real life? Is this just fantasy?


Kada čujete ove reči znate da počinje pesma koja zauzima posebno mesto u istoriji muzike. Pesma Bohemian Rhapsody po mnogima je najbolja pesma dvadesetog veka, a zasigurno je pesma koja je obeležila grupu Queen (Kvin). Zato ne čudi što je pitanje: „Da li je ovo pravi život?“, iskorišćeno kao naslov biografske knjige o toj grupi.

Mark Blejk je britanski muzički novinar i pisac biografija znamenitih ličnosti te umetnosti. Autor je najtiražnije biografije čuvenog benda Pink Floyd, a opisao je i istoriju grupe The Who i život gitariste Rolling Stones-a, Kita Ričardsa. Neispričana priča ‘Queen – Da li je ovo pravi život?’ je knjiga koja opisuje četiri ličnosti koje su činili jedan od najpopularnijih rok sastava svih vremena.

Bubnjar Rodžer Tejlor, gitarista Brajan Mej, bas-gitarista Džon Dikon i frontmen Fredi Merkjuri su čak i 30 godina nakon njihovog poslednjeg zajedničkog rada u žiži interesovanja. Autor je za potrebe ove knjige iskoristio svoje stare intervjue sa članovima „Kvina“. Pored toga, razgovarao je sa više od stotinu osoba koje su u nekom trenutuku bili povezani sa njima. Od producenata i urednika diskografskih kuća do njihovih najbližih saradnika i prijatelja.

Neizbežno u prvi plan stavljen je intrigantni Fredi Merkjuri. Među sagovornicima bili su i prijatelji iz njegove mladosti koji će nas iz novog ugla upoznati sa verovatno najboljim izvođačem ikada. Zahvaljući ovoj knjizi dobijamo potpunu sliku o usponu ovog sastava, od nepoznate grupe muzičara do svetskih zvezda.

Knjigu ‘Queen – Da li je ovo pravi život?’ možete pronaći na policama knjižara Laguna. Njena cena iznosi 1199 dinara, a možete je poručiti i preko Lagunine zvanične stranice. Biografski film o grupi Queen, Boemska rapsodija doživeo je veliku popularnost. Ipak, u njemu postoji previše odstupanja od realnih dešavanja i činjenica o ovom bendu.

Iz tog razloga, ako ste ljubitelj čuvene grupe ili generalno rok muzike, preporučujemo vam da pročitate ovo delo. Verujemo da ćete otkriti mnoštvo zanimljivih činjenica koje do sada niste znali.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap