Predstava: Pučina | JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Branislav Nušić

Pučina

Režija: Egon Savin


Priča koju je Branislav Nušić sa velikim uživanjem pisao.


Kada bismo se detaljnije posvetili životu i radu nekog umetnika, shvatili bismo neke detaljnije motive zašto i zbog čega je kreirao neko delo. I zašto decenijama kasnije njegovo stvaralaštvo postaje poštovano. Branislav Nušić je književni svetionik u vremenima kada nam je neophodan takav stil pisanja. Njegovi stavovi o životu obojeni svakodnevnim humorom i satirom su ga činili bezvremenim.

Upravo takav Ben Akibin karakter je bio inspiracija za kreiranje najboljih drama, romana, pripovedaka i eseja. Kao takav antologijski komediograf, svakom delu je dao pečat. Predstava Pučina, koju režira Egon Savin, pretenduje da postigne veliki uspeh kao što mu je to uspelo sa drugom Nušićevom pričom ‘Tako je to moralo biti’. Više od 10 godina je uspešno izvođena na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Društvena komedija kojoj je Branislav Nušić posvetio najveći deo svoje karijere je doživela veliki uspeh. Drama u četiri čina iz savremenog građanskog života jeste upravo delo ‘Pučina’. Obavijena je humorom, ali na specifičan, Nušićevski način. Bavi se problemima kazne, krivice i ljubavi sa prepoznatljivim temama intrige i malograđanskih ogovaranja.

U epicentru priče se nalaze Vladimir i njegova žena Jovanka. Žive naizgled dobrim životom, međutim sve je naopako postavljeno. Želeći da svom mužu obezbedi bolji položaj na poslu, Jovanka postaje ministrova ljubavnica pokušavajući da uđe u svet povlašćenog društva. U toj nameri postaje žrtva sopstvenih očekivanja, intriga i neprestanih sumnji u tuđe namere. Svaki od protagonista prolazi kroz svoj lični pakao, moralne i psihološke krize.

Svoje glumačko umeće su pružili Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Bojan Lazarov, Vesna Stanković, Cvijeta Mesić, Bojan Dimitrijević, Ljiljana Međeši, Maja Kolundžija Zoroe i Marko Baćović.

Cene karata za predstavu ‘Pučina’ iznose 500 i 1500 dinara u zavisnosti od toga sa koje pozicije želite da uživate u predstavi. Ulaznice možete rezervisati putem zvaničnog sajta ili kupiti direktno na blagajni JDP koja radi svakodnevno. 

Jovan Deretić je jednom prilikom izjavio da kraj 19. i početak 20. veka predstavlja najznačajniju epohu u istoriji srpske drame zahvaljujući Branislavu Nušiću. Da li se slažete sa ovom tvrdnjom?

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap