Film: Prošli životi | Past Lives (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Past lives

Prošli životi

Režija: Selin Song


Ljubav i nostalgija kao ultimativno protivurečna osećanja.


Kako i praksa pokazuje, morate odgledati mnogo filmova dok vam ne zapadne za oko onaj koji vas je dotakao na neobjašnjive načine. A ti filmovi govore o životima običnih ljudi, odlascima, porodičnim odnosima koji nisu nimalo jednostavni i odnosima čija je suština objašnjena kroz srceparajuće dijaloge. Upravo se kroz film Prošli životi pokazuje kompleksnost pojedinaca i njihovih izbora.

Ovim ostvarenjem, rediteljka i scenaristkinja Selin Song je pokazala da se veliki filmovi i dalje snimaju, a inspiraciju je pronašla u ličnoj, životnoj priči. Činjenica da je ovo njeno debitantsko ostvarenje, dovoljno govori o velikom interesovanju publike za odlazak u bioskop. 

 

„Postoji reč u korejskom jeziku: in-jan, koja znači proviđenje ili sudbina. Ako dvoje stranaca prođe jedan pored drugog na ulici i slučajno se odećama očešu, to znači da je 8.000 slojeva In-Jana između njih.“, Nora

 

Ovo nije još jedan ljubavni trougao, protkan tugom, ljubomorom i opraštanjem. U centru zbivanja je devojčica Nora, koja zajedno sa svojom porodicom emigrira iz Južne Koreje i gradi život iz korena. Dvadeset godina kasnije, upoznaje svog muža, ali istovremeno se ponovo susreće sa svojim starim prijateljem, suočavajući se sa sudbinom koja joj je nametnula teške izbore. I upravo se lepota gledanja filmova koji nisu sa engleskog govornog područja ogleda u samom jeziku. Korejska reč in-jan se sve vreme provlači kroz scene, opisujući momenat sudbinskog proviđenja tokom kojeg se dve duše u svakom trenutku dodiruju, ne samo u sadašnjosti, već i u prošlosti.

Greta Li, Džon Magaro i Teo Ju su poneli glavne uloge, a mi sa njima neku prijatnu melanholiju koju osećamo kroz njihove emocije, dijaloge i razmišljanja. Film ‘Prošli životi’ će se prikazivati u domaćim bioskopima od 26. oktobra. Uživajte u jednoj od najlepših filmskih priča.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap