Film: Prenosna vrata | The Portable Door (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Portable Door

Prenosna vrata

Režija: Džefri Voker


Kako zaista izgleda jedno neuobičajeno radno mesto?


Možemo sa sigurnošću reći da je 2023. godina bila uspešna po pitanju nama sedme umetnosti. Iako je ostalo još 4 puna meseca do njenog kraja, ostvarenja koja su nam okupirala slobodno vreme sigurno se nalaze na samom vrhu liste najzanimljivijih filmova u kojima smo učestvovali kao gledaoci. 

Baš zbog ovoga, sigurni smo da će vam film Prenosna vrata (The Portable Door) i te kako zarobiti pažnju uzimajući u obzir da kombinuje magijske elemente sa fantazijom sličnoj onoj koju ste mogli da vidite u planetarno popularnom univerzumu Harija Potera.

Snimanje je započeto, a ujedno i završeno u Australiji, čija je svetska premijera zakazana krajem avgusta ove godine. Kako kritičari ističu, u svim scenama nema prostora za dosadu jer su sve maestralno režirane i upotpunjene sjajnim dijalozima i britkim humorom od strane talentovanih protagonista – Patrika Gibsona, Sofi Vajld, Sama Nejla, kao i neverovatnog glumca i Oskarovca – Kristofa Valca.

Zamislite dvoje pripravnika koji dobijaju praksu u poznatoj korporaciji. Jedan od njih je i Pol Karpenter, koji se slučajno zadesio u ovoj londonskoj firmi, misleći da niz slučajnosti nikako ne znače ništa. Međutim, sam ulazni intervju sa osnivačem ove kompanije (Kristof Valc) Polu otkriva mnogo detalja koji su i dalje misteriozni. Ubrzo upoznaje Sofi, koleginicu koja je počela sa identičnim zaduženjima, a ubrzo saznaju da prostorije ove firme kriju čudna vrata, koja su sve samo ne obična.

Imajući u vidu da je inspiracija za kreiranje ovih knjiga i istoimenog filma bio upravo svet velikog Harija Potera, ne sumnjamo da će i ova franšiza postići značajan uspeh sudeći po velikom interesovanju od strane gledalaca. Kako i sami reditelji ističu, ostvarenje ‘Prenosna vrata’ je prilagođeno svim generacijama. Verujemo da će tako i biti dok ga budemo gledali.

Da li ste spremni za malo drugačiju magičnu avanturu?

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap