Predstava: Art | Atelje 212 | Repertoar pozorišta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
Jasmina Reza

Art

Režija: Alisa Stojanović

OTKAZANO


Predstava koja je posle nekoliko godina počela da nam nedostaje.


Francuska spisateljica Jasmina Reza, autor je komada koji je osvojio najznačajnije svetske pozorišne scene u poslednjoj deceniji 20. veka. Posle premijerne izvedbe u Parizu, 1994. godine delo je igrano i u čuvenim teatrima Londona i Njujorka, na Vest Endu i Brodveju. Nekoliko meseci pre brodvejske premijere, u oktobru 1997. godine, Atelje 212 je predstavu Art uvrstio u svoj repertoar.

Komedija o prijateljstvu i umetnosti, tačnije različitim pogledima na nju, osvojila je srca mnogih gledalaca. Predstava i njeni akteri osvojili su i nemali broj pozorišnih nagrada, a iza sebe imaju gostovanja na više različitih scena širom sveta. U režiji Alise Stojanović briljirala su tri asa srpske glume. Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski odigrali su predstavu ‘Art’ više od 180 puta.

Radnja predstave započinje kada Serž (Svetozar Cvetković) kupi potpuno belu, ali izuzetno skupu “sliku“. Mark (Tihomir Stanić) ne želeći da pristane na takvu vrstu shvatanja umetnosti pokreće konflikt između dugogodišnjih prijatelja. U neslaganje uvlače i neutralnog Ivana (Branislav Zeremski), kome će prijatelji usled burne rasprave dovesti u pitanje i njegovo predstojeće stupanje u brak. To je samo jedan od rezultata isplivavanja njihovih nerazjašnjenih odnosa na površinu.

Bele pruge na beloj pozadini dovešće do preispitivanja različitih stavova o umetnosti, ali i drugim životnim pitanjima. Kroz smenjivanje scena dijaloga i monologa sa dozom humora prikazuje nam se čudno prijatljestvo između tri muškarca. Očigledno, publika to odlično prepoznaje. Predstava ‘Art’ je do sada igrana u brojnim svetskim pozorištima, a komad je prevedn na više od 40 jezika. U januaru 2020. godine Atelje 212 ju je vratio na repertoar, posle skoro decenije pauze.

Letnja pozorišna scena na Tašmajdanu prikazaće nam neke od najzanimljivijih predstava beogradskih pozorišta. Atelje 212 je iz svog repertoara izdvojio upravo predstavu ‘Art’. U pozorištu na otvorenom ova predstava će biti igrana 3. i 4. jula od 21 čas. Ulaznice možete nabaviti od 1. juna na blagajni pozorišta u Svetogorskoj ili na Tašmajdanu na veče predstave.

 

Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Predstava 'Art' (atelje212.rs)
Prepoučujemo

03

oktobar

Prepoučujemo

04

jul

Prepoučujemo

26

jun

Prijavi se na newsletter

2 mišljenja o “Art

    1. Za detaljne informacije o besplatnim kartama potrebno je da se obratite direktno pozorištu Atelje 212.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap