Pošteni provalnik - predstava | Pozorište Boško Buha
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dario Fo

Pošteni provalnik

Režija: Milan Karadžić


Kultna predstava u novom ruhu i na novoj lokaciji.


Beogradska pozorišna scena se može pohvaliti sadržajnim i neuobičajenim komadima koja motivišu publiku da iznova gleda ovakva ostvarenja. Da li ovog momenta možete nabrojati pet komedija koje su adaptirane prema knjigama inostranih pisaca, a u čijem humoru ste beskrajno uživali? Jedna od takvih jeste i predstava Pošteni provalnik, u režiji Milana Karadžića.

Predstava Pozorišta ‘Boško Buha’ je svoje prvo izvođenje imala 2017. godine, na sceni Ustanove kulture ‘Vuk Karadžić’, usled renoviranja zgrade pozorišta na Trgu Republike. Reditelj Milan Karadžić, koji je te godine proslavljao 30 godina rada u ‘Buhi’, režirao ju je na zahtev glumaca. Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Katarina Marković i Borka Tomović su želeli da zajedno igraju u jednoj komediji. Pored njih, na sceni su im se pridružili Nemanja Oliverić, Aleksandra Tomić (u rotaciji sa Teodorom Ristovski), kao i specijalni gost.

Predstava ‘Pošteni provalnik’ je okarakterisana kao farsa-komedija koju je davne 1958. godine napisao genijalni italijanski pisac Dario Fo. On se smatra jednim od najvoljenijih i najigranijih svetskih dramskih pisaca. Kombinuje elemente satire, paradoksa i revolta protiv sistema i njegovih institucija.

Radnja predstave je od početka dinamična i zanimljiva – provalnik upada u stan aristokrate i imućnog političara. U njegovom naumu koji iziskuje napor da pljačku uradi valjano ometa ga telefon koji stalno zvoni, a sa druge strane je političareva žena. Međutim, zaplet postaje smešniji kada se u dom vraća odbornik i njegova ljubavnica, a provalnik nesvestan problema u kojem se našao i sam postaje epicentar cele ujudurme.

Cene ulaznica za predstavu ‘Pošteni provalnik’ iznose 1200 i 1500 dinara. Na vama je da je zbog velike traženosti nabavite na vreme, ili putem Tickets.rs servisa ili na biletarnici Teatra Vuk.

Uželeli smo kvalitetnih komedija koje će nam ponekad promeniti percepciju o pojavama koje su svakodnevne i uobičajene. Pozorište Boško Buha nam poklanja jednu takvu!

 
Pošteni provalnik (buha.rs)
Pošteni provalnik (buha.rs)
Pošteni provalnik (buha.rs)
Pošteni provalnik (buha.rs)
Pošteni provalnik (buha.rs)
Pošteni provalnik (buha.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap