Pitam se, pitam, koliko sam bitan | Pozorište Boško Buha
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Erlend Lu

Pitam se, pitam, koliko sam bitan

Režija: Jana Maričić


Vrcava dečja priča ispričana na neverovatan način.


Vanvremenske predstave su one koje na prvi pogled deluju neshvatljivo, a zapravo kriju dublja, kompleksnija i veća pitanja na koja generacije pre nas traže odgovore. Sve više je komada čiji je sadržaj istovremeno prilagođen kako mlađima, tako i onima koji iza sebe imaju istoriju uživanja u kvalitetnim ostvarenjima.

Predstava Pitam se, pitam, koliko sam bitan osmišljena je prema originalnoj priči ‘Kurt quo vadis’, norveškog pisca Erlenda Lua. U aprilu 2018. godine, komad Pozorišta ‘Boško Buha’ je premijerno prikazan na dečjoj sceni Ustanove kulture ‘Vuk Karadžić’. Od tada beleži veliko interesovanje i još veću posećenost. U njoj igraju Stefan Bundalo (u ulozi Kurta), Aleksandar Milković (u ulozi Buda), Miloš Vlalukin (u ulozi prvog pripovedača), Teodora Ristovski (u ulozi drugog pripovedača) i Jelena Trkulja (u ulozi poslednjeg, trećeg pripovedača).

Predstava u režiji Jane Maričić je nakon svog prvog izvođenja na sceni Pozorišta ‘Boško Buha’ okarakterisana kao komad kreiran za najmlađe, ali sa posebnom porukom okrenutom ka starijima. Dramaturg Milena Depolo se slaže sa ovom tezom. Zanimljiva činjenica je da je norveški pisac bestselera Erlend Lu i te kako popularan među roditeljima, a njegov opus je oplemenjen kratkim dokumentarnim filmovima, muzičkim spotovima, pozorišnim scenarijima, kao i prevodilačkim i učiteljskim poslovima.

Kroz njegove knjige se upravo provlači lik neobičnog i milog junaka Kurta, vozača viljuškara čije mane i vrline kod nas uspešno prikazuje Stefan Bundalo. Konkretno, u ovoj verziji Kurt zajedno sa svojim sinom pokušava da odgonetne način na koji će postati bitan i slavan u svom okruženju. Otkrivaju ono što su najmanje očekivali, a saznanja su prošarana istančanim humorom i pametnim dosetkama.

Cena ulaznice za izvođenje predstave ‘Pitam se, pitam, koliko sam bitan’  iznosi 800 dinara. Na raspolaganju su vam na bilernici ‘Teatra Vuk’, gde se i igra predstava. Ukoliko zbog manjka vremena ne stižete, uvek ih možete kroz nekoliko klikova nabaviti putem zvaničnog sajta servisa Ticket.rs (kliknite na baner ispod teksta).

Uživajte u jednoj od najposećenijih i najkvalitetnijih predstava za decu. Sigurni smo da će opravdati očekivanja i mališana i odraslih.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap