Osmi Putnik: Romul | Alien: Romulus (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Alien: Romulus

Osmi Putnik: Romul

Režija: Fede Alvarez


U svemiru niko ne može čuti da vrištiš.


Filmovi iz žanra horora su uvek u modi. Mislimo na one kod kojih ne postoji prostor za dosadu niti za dvosmislene poruke, već jasno uživanje i pravilna upotreba adrenalina. Stoga, ovo leto će obeležiti sedmi deo iz jedne od najpopularnije horor franšize, pod nazivom Osmi putnik: Romul, koji se vraća u velikom stilu.

U samom trejleru možemo videti ono što je prepoznatljivo za ova ostvarenja – Ksenomorf, kod nas se odomaćio i termin Tuđin. I to baš u prvom delu, Ridlija Skota iz daleke 1979. godine, dok se Predator, druga vrsta jezivog čudovišta pojavila skoro deset godina u istoimenom filmu Džona MekTirnana. Zašto je ovaj tandem bitan za razumevanje? Jer, da nije bilo njihovog otvorenog sukoba, Osmi putnik ne bi bio toliko uspešan blokbaster.

Ovoga puta, ovaj naučnofantastični horor, režisera Fedea Alvareza, se zapravo vraća korenima. Sedmi po redu film, hronološki je smešten između događaja u filmovima ‘Osmi putnik’ (1979) i ‘Osmi putnik 2’ (1986). Glavne uloge tumače Kejli Spejni, Dejvid Džonson, Arči Reno, Isabela Mersed, Spajk Fern i Ejlin Vu.

Od početka do kraja, prati se putovanje mladih i ambicioznih svemirskih kolonista, koji dok pretražuju prilično opustošenu svemirsku stanicu, dolaze licem u lice sa najstrašnijim oblikom života u svemiru. Najveći ljubitelji sigurno znaju šta znači škripanje i lupanje na početku filma, a ujedno će se podsetiti svih poznatih stadijuma razvoja “osmog putnika“, sa Fejshagerom, Čestbusterom i finalnim oblikom – Ksenomorfom koji ima za cilj da istrebi ljudsku rasu.

Ridli Skot, kao autor originalnog Osmog putnika, se ovoga puta našao u ulozi producenta kako bi oživeo scenario i obojio ga elementima iz prvog dela.

U domaćim bioskopima ćete moći da uživate u filmu ‘Osmi Putnik: Romul’ od 15. avgusta. Verujemo da ćete se uveriti zbog čega je ova filmska franšza toliko unikatna.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap