Nečista krv - Greh predaka (2021) | Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Bazirano na delima Bore Stankovića

Nečista krv – Greh predaka

Režija: Milutin Petrović


Film koji nam je tako dugo bio potreban.


Kada čujemo vest da će popularni srpski književni klasici biti pretočeni u film, imamo određena očekivanja bazirana na našim subjektivnim osećanjima povodom te knjige. Roman Nečista krv jedno je od najboljih i najpopularnijih dela pisca Borisava Stankovića koji se smatra pravim predstavnikom srpskog realizma. Objavljen je daleke 1910. godine, a radnja se odvija u Borinom rodnom kraju – Vranju u periodu krajem 19. i početkom 20. veka.

Film ‘Nečista krv – Greh predaha’, reditelja Milutina Petrovića, snimljen je na osnovu davno izgubljenog scenarija Voje Nanovića, a na osnovu kojeg će nastati i TV serija „Hadžijino zvono“. Uloge su podeljene velikim imenima i ovde su svoj doprinos dali Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Feđa Štukan i Nela Mihailović. Uzimajući u obzir činjenicu da je Voja Nanović jedan od najvećih genija srpske kinematografije, vest da je pronađen njegov scenario za ovakvu vrstu ekranizacije obradovala je mnoge.

 

„Sve što je duša volela, za čim je žednela, i ako se na javi, ono bar u potaji negovala, sve sutra ide, odvaja se, otkida…“ – iz knjige „Nečista krv“

 

U centru zbivanja je Hadži Trifun, legendarni srpski trgovac koji balansira između sve autoritativnijih turskih vlasti i svog uticaja u Vranju, koja je u tom vremenu bitan ekonomski centar, a samim tim i geografski povoljan jer se nalazi u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. U isto vreme on priprema svoja dva sina da ga naslede, ali sa većim preprekama nešto je mislio. Svestan da negde mora da preseče, donosi odluke koje će kasnije uticati na glavne junake iz romana ‘Nečista krv’.

Već sada vlada veliko interesovanje za ovo ostvarenje, uzimajući u obzir priču koja je i posle 100 godina od prvog objavljivanja aktuelna po mnogim segmentima. Već sada možete rezervisati karte na zvaničnim sajtovima vaših omiljenih bioskopima i tako obezbediti svoje mesto za premijeru koja će se desiti 26. avgusta

Ovo je zapravo roman pre romana i po svim elementima predstavlja pravu filmsku senzaciju. Da li i vi sa velikim nestrpljenjem iščekujete film ‘Nečista krv – Greh predaka’?

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap