Narodni muzej | Jan Fabr: Praznik malih prijatelja | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Narodni muzej

Jan Fabr: Praznik malih prijatelja


Narodni muzej nam pruža neobične izložbe na lep i zanimljiv način.


Narodni muzej u Beogradu je institucija koja svojim postojanjem i tradicijom jača kulturu u našoj zemlji na najbolji mogući način. Od svog ponovnog otvaranja zabeležio je veliki broj posetilaca, fantastičnih postavki i dobrih priča. Jedna od njih jeste i aktuelna izložba Jan Fabr: Praznik malih prijatelja koja već sada ima odlične preporuke i sadržaj vredan vašeg slobodnog vremena i energije.

Pošto je zbog vanredne situacije Narodni muzej zatvoren za posetioce, zainteresovanima je pružena mogućnost da pogledaju snimak vođenja kroz izložbu. Snimak možete pogledati u Video sekciji (iznad teksta).

Naime, Jan Fabr je umetnik koji je i te kako prepoznatljiv domaćoj i internacionalnoj javnosti. Njegovi radovi su izlagani u sklopu svih zvučnih i velikih muzeja širom sveta, uključujući Luvr u Parizu, Ermitaž u Sankt-Peterburgu, Bijenale u Sao Paulu, Venecijanskim domovima kulture i u drugim institucijama. Za njegovo ime se prevashodno vezuju inovativnost i svestranost jer zahvaljujući svom nesvakidašnjem talentu uspeva da spoji nespojive pravce i različite ukuse.

Jan Fabr povezuje pozorište, film, književnost i vizuelne umetnosti u jedno. Izložba iza koje stoji kustos Joana de Vos se bavi temama koje su Fabra inspirisale u domenu vizuelizacije određenih pojmova, događaja, situacija i društvenih pojava. Konkretno, za njega je svet insekata mesto beskrajne mašte i mogućnosti. Oni su njegovi “mali prijatelji“ čiji je značaj na ovoj planeti nemerljiv i značajan. Oni imaju ljudska naličja i emocije koje su tanane i krhke.

Realizaciju izložbe ‘Jan Fabr: Praznik malih prijatelja’ su zajednički podržali Sekretarijat za kulturu, Angelos studio i Ministarstvo kulture i informisanja.

Radno vreme Muzeja jeste svakog radnog dana osim ponedeljka u periodu od 10h do 18h ili 20h (u zavisnosti od dana). Nedeljom je od 10h do 18h ulaz na stalnu postavku Narodnog muzeja besplatan. Cene ulaznica se kreću od 250 do 600 dinara u zavisnosti od toga da li je u pitanju individualna, grupna ili školska poseta ili da li spadate u povlašćenu kategoriju posetilaca.

Narodni muzej će s obzirom na svoju dokazanu reputaciju uvek imati da ponudi kvalitetan sadržaj svim posetiocima. Pogotovo ako je on usmeren ka novim saznanjima i neobičnim činjenicama. Javite nam utiske!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Jan Fabr: Praznik malih prijatelja

  1. steta sto reditelj nije prikazao ,snimio, crteze , pojedinacno,…zumirajuci ih, ako ne sve, bar veci deo izlozenih radova, dok je glas kustosa izlozbe, mogao da nude u ofu, dok pratimo izlozbu, I izlozene radove, a ne samog kustosa….hvala…sve dobro Vam zelim….

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap