Muzej Nikole Tesle - Virtuelni sadržaj | Muzeji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Nikola Tesla

Muzej Nikole Tesle – Virtuelni sadržaj


„Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.“


Kada ljudi ostanu bez ideja, obično se svet uspori ili stane. Pauzira, dok se ne pojavi neko genijalan da predupredi novo otkriće. Retki su oni koji su iz temelja promenili život i svakodnevicu pojedinca, a nakon toga i cele generacije naviknute na uslove koji mogu jednim pronalaskom da se promene. Među takvim raritetnim ličnostima je bio i ostao veliki Nikola Tesla.

Ako bismo sumirali sva njegova dostignuća u jedan tekst, on ne bi imao kraja prosto zbog činjenice da je iza sebe ostavio preko 700 patenata, izuma i tehničkih crteža koji su čekali svoje svetlo i priliku da budu prepoznati i iskorišćeni na kvalitetan način. Oni su skupljeni i smešteni na jedno mesto, u Muzej Nikole Tesle u Beogradu.

S obzirom na to da nas novonastala situacija zbog očuvanja kolektivne bezbednosti i zdravlja primorala da na neko vreme svoju rutinu nastavimo u našim domovima, Muzej Nikole Tesle je odlučio da spoji korisno i zanimljivo. Na zvaničnom sajtu je svim ljubiteljima lika i dela ovog srpskog naučnika stavio na raspolaganje izuzetan sadržaj.

„Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađe misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.“, Nikola Tesla

Muzej Nikole Tesle – Virtuelni sadržaj

 

Tokom vanrednog stanja, pružiće vam se prilika da uživate u interaktivnom sadržaju ove kulturno-edukativne institucije. Preporučujemo vam da pogledate kratke video materijale na kojima možete pogledati kako zaista funkcionišu neki od prepoznatljivih Teslinih izuma.

Takođe, dostupna vam je i specijalna virtuelna šetnja koz veliku i čudesnu Teslinu laboratoriju na Long Ajlandu koja je izgrađena početkom 20. veka. Kao posebnu “poslasticu“, Muzej Nikole Tesle je izdvojio i dokumentarni film o slavnom naučniku koji je dostupan svakog dana od 18h do 20h.

Ako ste zainteresovani za još neobičnih pojedinosti iz njegove karijere, kroz interaktivnu prezentaciju možete ispratiti Tesline najznačajnije trenutke.

Uvereni smo da će vaša rutina biti obojena fantastičnim pričama ovog neprevaziđenog umetnika i velikog altruiste!

 

#ostanikodkuće

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap