Munje: Opet! | Domaći film (2023) | Repertoar filmova
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Film Radivoja Andrića

Munje: Opet!

Scenario: Srđa Anđelić


Pop i Mare – 22 godine kasnije u novoj avanturi!


Postoje ostvarenja koje postanu obeležje, u tom trenutku, nadolazeće generacije. Kao što je nekada davno to bila serija ‘Grlom u jagode’, a početkom devedesetih godina film ‘Mi nismo anđeli’. Početak ovog milenijuma, definitvno je obeležio film koji ove godine dobija dugo očekivani nastavak – Munje: Opet!

Ova urbana komedija postala je jedan od najcitiranijh domaćih filmova. Radnja filma Munje (2001) prati muzički pohod dva najbolja drugara koje u osveti pokušava da omete školski drugar Gojko Sisa (između ostalog i zbog dodeljivanja nadimka). Živopisni likovi, pregršt urnebesnih scena i sjajna gluma doprineli su da ‘Munje’ postanu zaštitni znak tog vremena.

Danas, posle toliko godina, naši junaci će morati još jednom da se suprostave svom „arhi-neprijatelju“. Dok je kod Popa i Mareta sve isto, Gojko kao muzički producent u Beču niže hitove. Stvar se komplikuje kada saznaju da je Gojko za posledinji hit pozajmio deo njihove pesme. Odlučuje se da se upute u Beč, iako nisu pozvani na proslavu godišnjice koju Gojko organizuje.

Za film ‘Munje: Opet!’ scenario i režiju, kao i pre više od dve decenije, potpisuju Srđa Anđelić i Radivoje Raša Andrić. U vodećim ulogama ponovo briljiraju Sergej Trifunović, Boris Milivojević i Nikola Đuričko. Svoje uloge ponoviće i Maja Mandžuka i Milica Vujović, a u ulozi razredne Smilje Torutre pojavljuje se čuvena Jelisaveta Seka Sablić.

Film će se naći na bioskopskim repertoarima od 30. marta, a sudeći po trejleru ponovo nas očekuje mnogo novih likova, smeha i zabave. Prvi deo doneo nam je nekoliko kultnih scena, mnoštvo replika za sva vremena i neponovljive uloge. S obzirom da su kreatori i vodeći deo glumačke podele isti, ne sumjamo da će ‘Munje: Opet!’ doneti isti ishod.

 

Prepoučujemo

30

novembar

Prepoučujemo

25

maj

Prepoučujemo

25

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap