Film: Minamata (2020) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Minamata

Minamata

Režija: Endru Levitas


Film koji ćete nakon gledanja dugo pamtiti.


Retki su filmovi koji će verodostojno prikazati minule događaje o kojima se na neki način još uvek priča. Takvi filmovi se dele u dve grupe: oni koji su po svojoj tematici laganiji za razumevanje i oni koju su “teški“, mučni za gledanje, ali svakako poučni. U ovu drugu grupu spada i najnovije ostvarenje režisera Endrua Levitasa pod nazivom Minamata.

Glavnu ulogu je poneo sjajni Džoni Dep i pojedini tvrde da je ovo uloga njegovog života. Sa ovom konstatacijom se i te kako možemo složiti. Jedna od zanimljivosti koja se vezuje za ovu dramu jeste da je delom sniman u Beogradu, dok su poslednje klape snimljene u Tivtu, tačnije na Ostrvu cveća. Prethodno su kadrovi koji treba da dočaraju život u ribarskom selu snimani na tivatskoj “Župi“ i plaži Kalardovo. Scenario je kreiran po zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit i Judžina Smita, novinara i fotografa koji je preživeo da prenese neke strašne događaje. 

Judžin Smit je respektabilni američki novinar. Ili je to bio. Nezavisan od drugih, traži potpunu osamu, pronalazeći utehu u svojim fotografijama i memljivom stanu. U nekoliko dana, život mu se menja iz korena, kada upoznaje mladu Japanku koja ga postepeno upoznaje sa problemom koji već nekoliko godina traje u malom, japanskom selu Minamata. Trovanje ovdašnjih stanovnika se zataškava, a glavni krivac – lokalna fabrika drži sve konce u svojim rukama.

Ono što saznaje kada se nađe u ovom zabačenom mestu će ga uzdrmati, da će i kasnije lobirati i uticati na globalnu politiku i odnose između država, odnosno velikih igrača u korporativnom ratu. Većina scena je potresna, ali dovoljno otrežnjujuća da se i mi sami gledaoci pitamo koliko smo tolerantni jedni prema drugima.  

Već sada možete rezervisati najpogodnije vreme za gledanje filma ‘Minamata’ i uputiti se u najbliži bioskop. Samo ostvarenje je kompletno i ne postoji prazan prostor za dosadu ili nerazumevanje. 

Ovo britansko-američko ostvarenje je vredno vašeg slobodnog vremena. Da li ćete mu pružiti priliku?

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap