Film: Meni | The Menu (2022) | Filmovi
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Menu

Meni

Režija: Mark Majlod


Paklena kuhinja ipak postoji – i to u filmskoj verziji.


Sedma umetnost u biti je izuzetno popularna među svim generacijama, uzimajući u obzir koliko se pazi na svaki detalj tokom pisanja scenarija, odabira glumačke postave, muzike koja prati svaki kadar, pa čak i vreme najave i prikazivanja. Sve veći broj ostvarenja obiluje “strašnim“ scenama, ali ipak njihova popularnost se ne umanjuje. Tako je i u slučaju novog američkog trilera pod nazivom Meni (The Menu) koji je možda malo drugačiji od onoga na šta smo navikli da gledamo.

Priča počinje od mladog, pomalo ekscentričnog para koji na čudan način biva izabran da poseti ekskluzivan restoran na usamljenom ostrvu, daleko od civilizacije i ljudskog domašaja. Ovaj par po svim kriterijumima izgleda obično, ali se ipak razlikuju od ostalih po čudnom, autoritativnom odnosu i nepoverenju koje vlada prema svim i svakom.

Međutim, kao veliki gastronomski ljubitelji, odlučuju da jednu noć života posvete uživanju u jelima čuvenog šefa. On je sastavio listu izabranih megalomana koji su specifični po svemu, a najviše u odabiru neobičnih poslastica. Dolaskom na ostrvo bivaju iznenađeni pristupom i misticizmom koji okružuje celo osoblje. 

Režiju potpisuje Mark Majlod koji je između ostalog učestvovao i u sagi „Igra prestola“, a glavne uloge su poverene mladoj i perspektivnoj glumici Anji-Tejlor Džoj (Anya Taylor-Joy), Rejfu Fajnsu (Ralph Fiennes), Dženet Mektir (Janet McTeer), Nikolasu Holtu (Nicholas Hoult), Džonu Legvizamu (John Leguizamo), kao i brojnim drugim glumačkim imenima. Ne sumnjamo da će najveći broj simpatija pobrojati upravo Rejf Fajns koji se kao svetski laureat proslavio ulogama u ‘Šindlerovoj listi’, ‘Hariju Poteru’, ‘Čitaču’ i ostalim, podjednako kvalitetnim ostvarenjima. 

Film ‘Meni’ u domaćim bioskopima počinje sa prikazivanjem od 17. novembra. Već sada ga većina kritičara upoređuje sa brojnim američkim blokbasterima u kojima su ubačeni prstohvat drame, horora, pa i komedije. 

Da li će vas ovaj ubistveno pikantan jelovnik naterati da preispitate gde ćete sledeći put jesti? Sigurni smo da hoće, uživajte u gledanju.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap