Mariza | Sava Centar 2024 | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Plava dvorana

Mariza


Fado diva ponovo na svojoj omiljenoj beogradskoj pozornici.


Priznata portugalska umetnica Mariza održaće novi koncert u Sava centru, 5. decembra od 20 časova. To će biti njen sedmi nastup u Plavoj dvorani, u međuvremenu je jednom nastupila i na platou Geozavoda, te možemo reći da je redovan gost naše prestonice.

Mariza dos Reis Nunes je rođena 1973. godine u Mozambiku, a odrasla je u lisabonskoj četvrti Mouraria, poznatoj po svojoj bogatoj fado tradiciji. Mariza je od malih nogu bila okružena muzikom, jer je njen otac imao restoran u kojem su se često izvodile fado pesme.

Njena karijera je počela 2001. godine kada je izdala album ‘Fado em Mim’ koji je brzo stekao veliku popularnost. Svojim snažnim i emotivnim glasom, Mariza je uspela da osvoji srca publike širom sveta. Njeni albumi, kao što su ‘Fado Curvo’ (2003), ‘Transparente’ (2005) i ‘Terra’ (2008), doživeli su veliki uspeh. Pomenuta izadanja i nastupi na najpoznativijm svetskim pozornicama kao što su pariska Olimpija i njujorški Karnegi Hol doprineli su njenoj međunarodnoj slavi. Posvećenost muzici i talent učinili su je jednom od najvažnijih savremenih izvođača fada.

Mariza je poznata po modernom pristupu tradicionalnom fadu, unoseći elemente džeza, bluza i drugih muzičkih stilova. Njene interpretacije su emotivne i strastvene, a njen glas odlikuje se snagom i jedinstvenošću. Pored toga što je vrhunski izvođač, Mariza je i ambasador portugalske kulture i muzike, često nastupajući na prestižnim međunarodnim scenama.

Ulaznice za decembarski koncert su vam na raspolaganju preko eFinity servisa, cene iznose 3500 i 4500 dinara. Mariza nastavlja da osvaja publiku svojom muzikom, budite i vi deo magičnog sveta fado muzike na sceni Sava centra.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap