Marica i Ivica | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Gretel and Hansel

Marica i Ivica

Režija: Oz Perkins


Svima poznata mračna bajka dolazi na bioskopska platna.


Film Marica i Ivica je prilagođena, igrana verzija jedne od najpričanijih bajki svih vremena. Iako je objavljena pre više od 200 godina ova netipična priča za decu je i dalje aktuelna. Mračnu bajku ‘Ivica i Marica’ stvorila su čuvena braća, Jakob i Vilhelm Grim.

Kao što verovatno već znate, priča prati dečaka i devojčicu, tj. brata i sestru koje je glad primorala da pođu u šumu u potragu za hranom. Posle mnogo lutanja dolaze do kuće koja će im se učiniti kao savršeno mesto. Iako su u njoj pronašli obilje hrane i krov nad glavom ubrzo će primetiti čudno ponašanje starice koja u njoj živi. Ispostaviće se da kuća nije ni blizu toliko savršena kako im je izgledala na prvi pogled.

Film ‘Marica i Ivica’ nije prva adaptacije ove bajke braće Grim. Značajno mesto u svetskoj kulturi zauzela je i zahvaljući operi nemačkog kompozitora Engleberta Hamperdinka. Komponovana je 1893. godine, a danas je jedna od najigranijih svetskih opera. Posle nekoliko animiranih verzija, ove godine nam stiže igrani film.

Ovo horor ostvarenje režirao je Oz Perkins, koji zajedno sa Robom Hejzom potpisuje scenario. Naslovne uloge tumače Sofija Lilis i Sem Liki, a društvo im prave Alis Krige, Čarsl Babalola i Džesika de Gov. Na bioskopski repertoar u Srbiji, film ‘Marica i Ivica’ stiže 20. februara.

 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap