Film: Mala sirena | The Little Mermaid (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Little Mermaid

Mala sirena

Režija: Rob Maršal


Diznijeva princeza uskoro i na bioskopskim platnima!


Filmovi su tu da nam predstave malo drugačiju perspektivu priče koju znamo napamet, a njihovi kreatori se trude da ipak zadrže onu draž koja ova ostvarenja imaju. Zbog toga je javnost konačno dočekala i prvi trejler za najpoznatiju sirenu na svetu – Malu sirenu, čija će se svetska, a ujedno i domaća premijera desiti 25. maja.

Iako svi u manjoj ili većoj meri znamo sinopsis, neophodno je reći da priča koja je nastala 1937. godine doživela nekoliko animiranih ekranizacija sa malo drugačijim krajem, ali ovo je prva igrana od koje svi mi imamo velika očekivanja. Nama voljenu sirenu Ariel će igrati američka glumica i pevačica Hale Bejli (Halle Bailey), iz R&B dua Chloe x Halle, princa Erika izneće mladi Džona Hauer-King, kralja Tritona neodoljivi Havijer Bardem, vešticu Ursulu – Melisa Makarti, dok će glasove krabi Sebastijanu i ribici Flounderu glasove pozajmiti David Digs i Džejkob Tremblej.

Veliki danski pisac, Hans Kristijan Andersen, poznat po književnom stvaranju mitoloških bića i avangardnih bajki, uspeo je da mit o sireni koja žudi za besmrtnim životom pretvori u jednu od omiljenih svetskih priča ikada. Kako nije bila zadovoljna životom koji je živela na dnu mora, od svoje bake saznaje da sirene mogu da žive samo 300 godina. Jedina mogućnost da im duša postane besmrtna jeste da se neko ljudsko biće zaljubi u njih. Na tom putu Ariel će imati pomoć prijatelja, ali i neprijatelja koji žele da je odvrate od zacrtanog cilja.

Ono što se izdvaja kao kuriozitet jeste da producentska kuća Dizni često svoje perspektivne premijere prikazuje baš krajem maja i to se u praksi pokazalo kao dobitna kombinacija. Među tim blokbasterima spadaju i filmovi ‘Aladin’, ‘Kralj lavova’ i ‘Pirati sa Kariba’. Baš zbog ove činjenice, veruje se da će ljupka Ariel poneti simpatije svih nas i tako nastaviti sa sjajnom tradicijom oživljavanja Diznijevih princeza na velikim ekranima.

Kakva su vaša očekivanja od ostvarenja ‘Mala sirena’?

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap