Letu štuke - koncert | Bitefartcafe | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Bitefartcafe Summer Stage

Letu štuke


Beogradsko leto će rashladiti jedan od omiljenih sarajevskih bendova.


Leto nije otkazano. Niti će biti sudeći po entuzijazmu i volji organizatora da ovu sezonu upotpune kulturnim sadržajem vrednim vaše pažnje i slobodnog vremena. Pogtovo ako je reč o koncertima. Jedan od takvih muzičkih spektakala jeste i koncert sarajevskog benda Letu štuke koji će se održati 23. jula sa početkom u 22h na letnjoj pozornici Bitefartcafe-a.

Koja vam je prva asocijacija na ovu fantastičnu petorku? Da li imate omijeni singl sa njihovog bogatog muzičkog repertoara? Nadajući se najboljem ishodu, jedan od najpopularnijih bendova današnjice je odlučio da obraduje beogradsku publiku. Za njihovo ime se vezuje turbulentna istorija puna zanimljivosti i neočekivanih obrta.

Formirali su se davne 1986. godine sa željom da kvalitetnu muziku promovišu na najbolji mogući način van granica njihove domovine. I to im je uspelo. Jedna od interesantnih činjenica je da su četiri srednjoškolca osnovala bend čije je ime ‘Letu štuke’ nastalo od jednog partizanskog filma sa ratnom i bolnom tematikom. Ovo im je, između ostalog, bila inspiracija za hitove koji se i danas zdušno pevaju.

Do poslednjeg albuma Topla voda objavljenog 2018. godine, grupa je imala brojne uspone i padove, uključujući i privremeni raspad zbog tadašnjih društveno-političkih promena. Međutim, frontmen Dino Šaran je znatno osvežio repertoar grupe. Pesme poput ‘Šutiš’, ‘Tesla’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Supermarket’, ‘Zemlja gori’ kao i brojne ostale prepoznatljive širom regiona i među brojnim generacijama. 

Cene karata na malom Kalemegdanu se kreću u dve kategorije u zavisnosti od toga da li želite da stojite bliže bini ili dalje od nje. Njihove cene iznose 700 i 1000 dinara, a još malo ih je ostalo u slobodnoj prodaji. Svoju ulaznicu možete nabaviti direktno na svim prodajnim mestima Ticket Vision servisa širom Srbije, a ukoliko nemate slobodnog vremena uvek vam je na raspolaganju i njihov zvanični sajt.

Koji muzički hit sastava ‘Letu štuke’ biste želeli da čujete u predstojećoj letnjoj noći? Javite nam utiske nakon iste.

Prepoučujemo

03

oktobar

Prepoučujemo

20

avgust

Prepoučujemo

28

jun

Prijavi se na newsletter

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap