Film: Leto kada sam naučila da letim (2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Prema knjizi Jasminke Petrović

Leto kada sam naučila da letim

Režija: Radivoje Andrić


Tokom hladnih dana možete se zagrejati uz ovu letnju avanturu.


Za februar se može reći da je mesec filma, jer ga svake godine obeleži kultni FEST. Ove godine ćemo pored najpoznatijeg srpskog filmskog festivala, u istom mesecu imati i premijeru novog domaćeg ostvarenja. Film Leto kada sam naučila da letim ima potencijal da podjednako opusti i zabavi i mlađu i stariju publiku.

Iako nas je čuveni reditelj Radivoje Raša Andrić navikao na filmove sa drugačijom tematikom, verujemo da je pred nama kvalitetna i prava porodična priča. Proslavio se sa komedijama koje su već sada dostigle kultni status, kao što su ‘Tri palme za dve bitange i ribicu’, ‘Munje’ i ‘Kad porastem biću kengur’, te se dosta smeha očekuje i ovog puta.

Dvanaestogodišnja Sofija sanja o savršenom letovanju i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom baba-tetkom Luce. Bez društva, dometa i interneta, Sofijino leto preti da bude monotono, ali neobično ponašanje bake Marije će preokrenuti dešavanja. Istraživanje babinog ljubavnog života otkriće joj dugo čuvanu porodičnu tajnu. Sa novim drugarima i simpatijama, Sofija će dobiti svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Film ‘Leto kada sam naučila da letim’ je snimljen po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, a scenario potpisuje Ljubica Luković. U glavnoj ulozi našla se Klara Hrvanović, a prate je Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević i drugi. Dodatni kvalitet filmu donosi muzika koju potpisuje sjajni Vasil Hadžimanov.

Ne propustite priliku da od 17. februara u domaćim bioskopima pogledate ovo zanimljivo filmsko ostvarenje.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Leto kada sam naučila da letim

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap