Predstava: Lažljivica | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Nikolaj Koljada

Lažljivica

Režija: Stefan Sablić


„Pakao je prazan, svi zlodusi su ovde.“


Predstava Lažljivica je svoju premijeru imala početkom februara 2020. godine na sceni ‘Petar Kralj’, Ateljea 212. Iako u centar zbivanja stavlja dve protagonistkinje – namenjena je svim generacijama i polovima.

Kada se kreira pozorišni komad na osnovu određenog ruskog klasika, obično se za takav performans kaže da je “težak“ za gledanje i razumevanje. Međutim, ovakva dela su omiljena zbog radnje, odnosno priče i poruke koju nose. Nakon predstave ‘Lažljivica’ zapitaćete se da li sve one istine u koje ste do sada verovali zaista imaju pravo značenje.

U centru ove drame sa elementima komedije, koju je režirao Stefan Sablić, su dve žene koje su potrebne jedna drugoj. Zapravo neophodne, u smislu podrške, razumevanja, ulivanja samopouzdanja, ali i u smislu konstruktivnih razgovora, svađa i sumnji. Jedna drugoj neguju sećanja na neke prošle živote i uspomene koje nije tako lako zaboraviti.

Misleći da je njihov život tužan, utehu pronalaze u neosvojim snovima i prijateljstvom. Nalaze se, simbolično, u provincijskom muzeju koji taloži stvari i relikvije koje su drugi odbacili. Nikolaj Koljada, ruski dramski pisac je ovim štivom hteo da pokaže da čak i u ružnim vremenima postoje lepe stvari i ljudi. Seka Sablić i Gorica Popović će vas maestralno uvesti u ovaj neobičan, ali otrežnjući svet emocija.

Svoju ulaznicu po ceni od 1500 dinara možete uspešno rezervisati i kupiti na zvaničnom sajtu teatra Atelje 212 i istovremeno odabrati željena mesta. Isto tako, na raspolaganju vam je i blagajna u Svetogorskoj 21 u periodu od 10 do 14 časova i od 18 časova do početka predstave. 

Šta za vas predstavlja pobuna? I da li je pobuna unutrašnji hir ili zdravorazumna odluka poželjna u ovoj svakodnevici? Tome će vas naučiti predstava Lažljivica’, tj. Margarita i Serafima, žene koje su bile sinonim za borbu za ideale koji još nisu iščezli.

 
Lažljivica | (atelje212.rs)
Lažljivica | (atelje212.rs)
Lažljivica | (atelje212.rs)
Lažljivica | (atelje212.rs)
Lažljivica | (atelje212.rs)
Lažljivica | (atelje212.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap