Knjiga: Lažljivi život odraslih - Elena Ferante | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Elena Ferante

Lažljivi život odraslih


Na ovu priču se jako dugo čekalo.


Da li se pronalazite u onoj opšteprihvaćenoj frazi da su knjige naši najtiši i najstalniji prijatelji? One su takođe i naši najprihvatljiviji i najmudriji savetnici, i najstrpljiviji učitelji. Knjige imaju tu sjajnu moć da mogu zaustaviti vreme, vratiti ga u prošlost ili poleteti u budućnost. Nekim novim, i afirmisanim piscima i njihovim pričama se uveliko radujemo. Sa posebnim akcentom na savremene književnike.

Među njima je i velika Elena Ferante, koja je srpsku javnost oduševila novom knjigom pod nazivom Lažljivi život odraslih.

Elena Ferante je neko ko je javnosti u najvećoj meri nepoznat. Ona (pod pretpostavkom da je u pitanju ženska osoba) se prema mišljenju čitalačke javnosti, a i književnih kritičara smatra najznačajnijom savremenom italijanskom spisateljicom. Ona je neko čiji identitet ne znamo jer od početka piše pod pseudonimom, ali je na toliko načina uticala na nas koji njeno pero izuzetno cenimo.

Magazine ‘Time’ je Elenu Ferante 2016. godine uvrstio među 100 najuticajnijih osoba na svetu. Objavila je nekoliko značajnih romana, uključujući ‘Dani napuštenosti’ i ‘Mračna kći’, dok je veliki proboj napravila sa svojom čuvenom Napuljskom tetralogijom. Ove četiri fantastične i podjednako uzbudljive knjige prate prijateljstvo između Lili i Elene, devojčica koje su u teškom, urušenom posleratnom vremenu pronašle način da svet oboje duginim bojama.

I zapravo način na koji Elena Ferante piše i teme koje obrađuje je nešto zbog čega je volimo. Ono što zapravo čitaoci najviše cene jeste njena brutalna iskrenost, bez lažnog sjaja i šminkanja. Pišući realno o svojim likovima, nas istovremeno uči da su nesavršenosti potpuno prihvatljive. Novim romanom koji je svetsku premijeru dočekao početkom septembra 2020. godine, u centar dešavanja stavlja Đovanu i život koji pokušava da živi uprkos svim izazovima.

Već sada svoj primerak knjige ‘Lažljivi život odraslih’ možete kupiti direktno u knjižarama izdavača Booka po ceni od 1199 dinara ili putem njihovog zvaničnog sajta.

Složićemo se u tome da je knjiga jedinstvena, prenosiva magija. A da su romani Elene Ferante poseban čarobnjački univerzum, zar ne? Javite nam utiske nakon ovog pročitanog štiva.

 
Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap