Knjiga: Kod „Ženskog raja“ - Emil Zola | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Emil Zola

Kod „Ženskog raja“


Knjiga toliko drugačija od ostalih.


Kada govorimo o pojmu klasičnog, ono odražava umetnički kvalitet. Istovremeno izražava lepotu i istinu o životu. Kada govorimo o klasičnom delu književnosti, ono mora biti visokog kvaliteta i cenjeno zbog svog autentičnog sadržaja i umetničke vrednosti. Takvo delo je i knjiga Kod „Ženskog raja“, jednog od najistaknutijih francuskih pisaca 19. veka – Emila Zole.

Klasično delo vredi jer prolazi kroz test vremena i svaki čitalac će biti nadahnut takvim sadržajem. Zola u centar zbivanja stavlja Pariz, inspirativno mesto koje je u davnim vremenima čuvalo i održavalo svoju draž. Oktav Mure, jedan od glavnih protagonista, voli svoju robnu kuću. To nije samo obično mesto za kupovinu, to je epicentar ispunjavanja ženskih želja. Onaj ko prati modu, kupuje kod gospodina Murea. Ubrzo njegova prodavnica ostvaruje najveći promet i postaje prepoznatljiva ne samo u celoj Francuskoj, već i u Evropi.

Emil Zola svojim britkim stilom opisuje sve one male, ali slatke prečice za osvajanje ženske pažnje, a koje su preteča današnjih promotivnih i prodajnih aktivnosti. Sa druge strane, autor stavlja u fokus i male radnje koje su izgubile svoju čar upravo zbog velikih igrača kakav je Oktav. Iako je ovaj roman objavljen davne 1883. godine, izvanredan je na toliko nivoa jer opisuje materijalizam koji simboliše napredak. Istovremeno otkriva lepe i one manje lepe osobine pripadnica lepšeg pola. Toliko da se zapitate da li i vi imate sve osobine jednog konzumerističkog društva. 

Upotpunite svoju biblioteku klasikom ‘Kod „Ženskog raja“’ po ceni od 599 dinara kupovinom u svim Lagunina i Delfi knjižarama, kao i putem njihovih zvaničnih sajtova. Za sve svoje članove njihovog velikog Kluba čitalaca, obezbedili su nove pogodnosti i iznenađenja iz meseca u mesec.

Klasici kao takvi u sebi sadrže neku univerzalnu privlačnost. Velika književna dela poput Zolinih gađaju samu srž bića jednog čitaoca, pogotovo što se bave temama koje razumeju čitaoci različitog porekla, stavova i iskustava. Verujemo da će vam ovo štivo pružiti takav doživljaj.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap