Ko se boji Virdžinije Vulf - predstava | BDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Edvard Olbi

Ko se boji Virdžinije Vulf

Režija: Lenka Udovički


Predstava za koju se uvek traži karta viška!


Šta je vaša pasija? Šta vas čini srećnim, raspoloženim i zadovoljnim? U kulturnom smislu, da li više preferirate predstave kreirane na osnovu uspešnih filmova i knjiga ili one komade koji su smišljeni nezavisno od prethodnih umetničkih formi? Čijim repertoarom volite da popunite vaše slobodno vreme?

Predstava Ko se boji Virdžinije Vulf, Edvarda Olbija, a u režiji Lenke Udovički, je ostvarenje koje je i te kako traženo. Prvenstveno zbog sjajne glumačke podele, a Beogradsko dramsko pozorište je prepoznalo kvalitet i želju publike da uživa u srpskoj verziji ovog klasika.

Svoje premijerno izvođenje u Mileševskoj 64a imala je u oktobru 2019. godine. Ovo je zapravo međunarodni koprodukcioni projekat sa pozorištem ‘Ulysses’ iz Zagreba. U ulozi Džordža, profesora istorije pojavljuje se legendarni Rade Šerbedžija, ćerku dekana Martu glumi Katarina Bistrović – Darvaš, zatim, Milan Marić/Aleksandar Vučković su uspešno preneli rolu njihovog gosta, kao i Vanja Nenadić u ulozi znatiželjne Hani.

Američki film Ko se boji Virdžinije Vulf iz 1966. godine, koji je dobio na značaju upravo zbog fantastične glume Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona, postao je planetarno prepoznatljiv. U jednoj dnevnoj sobi, neobavezna sedeljka pretvara se u dramu sa nesagledivim posledicama. Verbalno koškanje, sukobi i mentalna zlostavljanja dobijaju svoj vrhunac u poslednjem, trećem činu koji pokazuje najgoru ljudsku prirodu. Ovaj sredovečni bračni par, podstaknut alkoholom najviše saznaje o njihovom odnosu kada stvari izmaknu kontroli, toliko da sve što su gradili prethodnih godina pada u vodu.

Cena ulaznice za sjajnu predstavu ‘Ko se boji Virdžinije Vulf’ iznosi 1800 dinara, a njih možete nabaviti iz udobnosti vašeg doma putem zvaničnog sajta pozorišta ili direktnom kupovinom na blagajni istog. S obzirom na to da postoji ograničen broj mesta, a velika zainteresovanost, požurite po svoj par karata i uživajte u ostvarenju koje sa pravom nosi veliki broj hvaljenih epiteta.

Da li je predstava opravdala vaša očekivanja nevezano za njenu prethodnu filmsku adaptaciju?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap