Predstava: Knjiga o Milutinu - deo prvi | Zvezdara Teatar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Danko Popović

Knjiga o Milutinu

Režija: Egon Savin


Predstava Zvezdara Teatra koja privlači rekordan broj gledalaca.


Kvalitet srpskih predstava ne opada, štaviše, raznoliki repertoar nam omogućava zagarantovano uživanje. Svaka lična preporuka predstave koja je nekoga “oborila s nogu“ motiviše nas da i mi saznamo zbog čega je toliko posećena i unikatna. Poslednja u tom nizu je Knjiga o Milutinu, nastala po romanu Danka Popovića, a u režiji Egona Savina. 

Simbolično je 11. novembar bio obeležen kada se te večeri premijerno izveo komad koji sakuplja samo pozitivne komentare. Pogotovo uzimajući u obzir nenadmašni talenat glavnog protagoniste – Nenada Jezdića. Uloga Milutina mu je savršeno legla i njegov sjajni performans na sceni je lako uočljiv.

Ovaj glavni junak je običan seljak iz Šumadije, koji ne može da ne zažmuri na stradanje svog naroda. Njegov moral i junaštvo mu omogućavaju da sam sebi postavi pitanja kojih se ranije bojao da postavi. Sada, u ovoj monodrami postepeno navodi i gledaoce da razmisle o razlozima zbog kojih se vredi boriti za svoju zemlju i sve što joj je od Boga dato.

Kako i sam reditelj Egon Savin ističe, dužnost pozorišta jeste da se oduži velikim delima srpske književnosti, a adaptacija priče ‘Knjiga o Milutinu’ je pun pogodak u nestabilnim vremenima. Rat nikome ništa nije dobro doneo, a Milutin Ostojić svoj antiratni stav jasno izražava kroz osećanja, iskustva i dela kojim se njegovi potomci mogu ponositi. Istoimena knjiga je objavljena 1985. godine i ubrzo je postala najčitanija knjiga u Srbiji.

Cene karata se kreću u nekoliko kategorija i to po cenama od 1500 i 1800 dinara. Komfornija kupovina preko interneta, odnosno preko zvaničnog sajta Zvezdara Teatra omogućiće vam odabir željenih mesta. S obzirom na epidemiološku situaciju, uživanje u predstavi je obezbeđeno, ali sa malo drugačijim i sigurnijim pravilima.

Da li ste već rezervisali mesta za pozorišni komad ‘Knjiga o Milutinu (deo prvi)’?

Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Prepoučujemo

13

mart

Prepoučujemo

16

septembar

Prepoučujemo

21

septembar

  Prijavi se na newsletter

  3 mišljenja o “Knjiga o Milutinu

  1. Fenomenalna predstava! Fenomenalna….
   Malo gorak ukus mi je ostao zbo cena ulaznice , koju smo uz rezervaciju preuzeli po ceni od 7500rsd za pet karata …a izjasnili smo se za one po ceni do 1000rsd po karti.

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap