Jura Stublić & Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
40 godina hitova

Jura Stublić & Film


Zvezda rok scene osamdesetih godina prošlog veka će sa beogradskom publikom još jednom proslaviti veliki jubilej.


Posle rasprodatog koncerta održanog 29. februara ograniznovan je novi, 15. marta. Dom omladine će ugostiti kantautora koji je svojim pesmama obeležio poslednju deceniju postojanja bivše Jugoslavije. Jura Stublić & Film doneli su publici tog vremena velike hitove.

Zagrebačka grupa Film nastaje krajem sedamdesetih godina i ubrzo dostiže veliku popularnost. Jura Stublić je sa ostalim članovima osnovao bend nakon napuštanja tek osnovane Azre usled neslaganja sa čuvenim Džonijem Štulićem. Godinu za godinom nizali su hitove koji su obeležili takozvani „novi talas“. Originalna postava se razišla 1986. godine, ali je već sledeće oformljen sastav Jura Stublić & Film.

Gosti iz susedstva će februarskim koncertom obeležiti 40 godina uspešnog rada. Frontmen Jura Stublić ne opisuje sebe kao pevača ili muzičara, već kao pesnika koji je publici pesme podario iz duše. Možemo mu verovati na reč jer je podario pesme za sva vremena – ‘Zamisli život’, Mi nismo sami, ‘Pjevajmo do zore’, ‘Doći ću ti u snovima’, ‘Sjećam se prvog poljupca’, ‘Srce na cesti’, ‘Nježno, nježno, nježnije’, ‘Ljubav je zakon’. Nikad ne možete biti sigurni da ste ih sve nabrojali.

Film i Dom omladine Beograda već imaju istoriju iza sebe. Njihov prvi koncert u našem glavnom gradu dogodio se upravo u DOB-u, davne 1981. godine. Ulaznice za nastup u sali Amerikana, 39 godina kasnije, su puštene u prodaju. Možete ih pazariti po jedinstvenoj ceni od 1500 dinara. Na raspolaganju su vam blagajna Doma u Makedonskoj ulilci i servis Tickets.rs. Na dan koncerta, ukoliko se ne rasprodaju, cena karte će iznositi 1700 dinara.

Verujemo da su vam bar neki od pomenutih hitova među omiljenima, a možda vam je draža neka pesma koju nismo naveli. U komentarima možete podeliti sa nama ako smo ih propustili. Svakako, drugi nastup koji nas očekuje 15. marta vredi posetiti. Jura Stublić & Film će u Domu omladine zasigurno prirediti veče za pamćenje!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap