Ja sam ponor - Donato Karizi | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Donato Karizi

Ja sam ponor


Triler koji smo zaista dugo čekali.


Retki su oni pisci koji će vas “provozati“ kroz roman i držati pažnju do kraja. Pogotovo ako su takvi trileri negde i nekada nastali na osnovu istinitih događaja. Kada se Donato Karizi pojavio na svetskoj književnoj sceni, javnost je ostala oduševljena njegovim talentom i britkom inteligencijom da stvori takva remek-dela. Novim romanom Ja sam ponor uspeo je da pomeri svoje granice.

Kada se njegova prva knjiga Šaptač pojavila u srpskim knjižarama, od tihog i kolebljivog interesovanja, nastalo je sveopšte oduševljenje. Samo u njegovoj rodnoj Italiji, ona je doživela 11 izdanja i prevedena je na čak 19 jezika. Potom je na red došao roman ‘Lovac na duše’, zatim ‘Vladar iz senke’, ‘Dečak od stakla’, ‘Gospodar senki’, ‘Čovek iz lavirinta’, ‘Kuća glasova’ i ‘Igra Šaptača’.

Pre nego što je završio studije prava i kriminologije, Donato Karizi je sa 19 godina napisao komediju za pozorišnu grupu koju je osnovao sa svojim prijateljem i rođakom Vitom Lo Reom. Posle drugih uspešnih pozorišnih komada i mjuzikala, okušao je sreću kao pisac scenarija za filmove i TV serije. 

Za njegovu vokaciju se vezuju brojne zanimljivosti. Naime, za samo postojanje realne osobe, čuvenog Šaptača, slučajno je pronašao članak u magazinu za forenzičku medicinu o posebnoj vrsti ubica koje niko do sada nije istraživao, niti o njima govorio. Zatim, otkrio je da najveća kriminalistička arhiva na svetu ne pripada ni Interpolu, ni FBI, već Vatikanu. Uz njegove romane vezuje se momenat anomalija, odnosno, da se sve njegove priče i potrage ne baziraju na detaljima, već na preprekama koje su međusobno povezane, ali se zapravo na samom kraju ne uklapaju. 

U najnovijem romanu ‘Ja sam ponor’, glavni junak priče je potpuno anoniman čovek, nevidljiv sebi i drugima, a i nebitan društvu, toliko da ne znamo ni njegovo ime. Potpuno je sam, bez porodice i prijatelja, ali koji ujedno voli da ostane neprimećen. Međutim, ipak postoji nešto tajanstveno što se vezuje za njegov posao. Na čitaocu je da sa prijatnim nestrpljenjem uživa u tim stranicama. 

Na raspolaganju su vam Vulkan knjižare širom Srbije u kojima možete nabaviti svoj primerak knjige ‘Ja sam ponor’ po ceni od 999 dinara. Ukoliko se opredelite za onlajn kupovinu, dostupna vam je po nižoj ceni.

Da li ste spremni za ovaj novi čitalački gušt?

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap