Predstava: Izbiračica | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kosta Trifković

Izbiračica

Režija: Nikola Zavišić


Predstava koja zahteva i zaslužuje vašu pažnju.


U moru umetničkog repertoara našu posebnu pažnju zavređuju upravo pozorišta. Ona su beg u drugi, čudniji, neobičniji i lepši svet koji nema dodirnih tačaka sa realnošću, ali nam taj svet pruža utehu. Brojne su predstave koje su uspele da održe neverovatno dugu tradiciju i kontinuitet tokom burnih vremena. Među njima je i komad Izbiračica, prema tekstu našeg čuvenog pisca Koste Trifkovića, a u režiji Nikole Zavišića. 

Kosta Trifković je jedan od začetnika srpske komedije, iz njegovog pera potekle priče kao što su ‘Školski nadzornik’, ‘Ljubavno pismo’, ‘Na Badnji dan’. Trifković je u drugoj polovini 19. veka u Novom Sadu kreirao neke od najkvalitetnijih dela koja se i danas u formi predstava redovno igraju pred publikom.

Od 2013. godine, predstava ‘Izbiračica’ je postala deo repertoara Narodnog pozorišta, a za nju se uvek traži karta viška. Premijernu podelu čine Aleksandra Nikolić, Ivan Bosiljčić, Anastasija Mandić, Sena Đorović, Dragan Nikolić, Zoran Ćosić, Ivana Šćepanović, Molina Fotez i Darko Tomović. Počevši od same kostimografije, muzike i scenskih pokreta, ova predstava nosi važnu poruku. Po svim kriterijumima neobična, ali sa temom koja će uvek biti aktuelna.

Narodno pozorište zbog svog prepoznatljivog enterijera i rasporeda sedišta nudi veliki izbor prilikom kupovine ulaznica. Njihove cene iznose 450, 500, 800, 1600 i 1800 dinara i zavise od pozicije iz koje želite da posmatrate komad. Blagajna nacionalnog teatra vam je na raspolaganju svakog radnog dana i subotom od 11h do 15h i od 17h pa sve do početka predstave, kao i nedeljom u istom vremenskom periodu. Takođe, omogućena vam je i jednostavna kupovina karata putem njihovog zvaničnog sajta kako biste izbegli gužve ispred blagajne.

Ovo delo Koste Trifkovića je obavezan klasik u sklopu vašeg pozorišnog repertoara. Na vama je da iz njega izvučete bitne pouke i preporučite drugima da uživaju u kvalitetnom sadržaju.

 
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Izbiračica (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap