Hotel 88 - Predstava | Beograd | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Po motivima komada 'Privatni životi' (Noel Kauard)

Hotel 88

Režija i adaptacija: Staša Koprivica


Svako ko je pogledao ovaj savremen komad, nije ostao ravnodušan. Fantastična komedija kojoj vredi posvetiti vreme!


Predstava Hotel 88 od 2017. godine važi za jednu od najposećenijih u Beogradu. Moderni koncepti umetnosti su sve više rasprostranjeni kod nas, pa tako važi i za ovaj komad. Prema motivima priče ‘Privatni životi’ Noela Kauarda, a u režiji Staše Koprivice,

‘Hotel 88’ govori o životu ljudi koje spajaju ljubav i slična interesovanja. U ovoj predstavi igraju: Nina Janković/Jelisaveta Orašanin/Anđela Jovanović u ulozi Sandre, Tamara Krcunović kao Ana, Milan Marić/Andrija Kuzmanović kao Marko i Vladimir Aleksić/Mladen Sovilj kao Viktor.

Performans je specifičan zbog njegove radnje i mesta izvođenja, jer ono nije kao što smo navikli – pozorište. Naime, radnja predstave se odvija, ali i izvodi u hotelu (88 Rooms Hotel/Radisson Collection) gde se oba para istovremeno nalaze na medenom mesecu. Prekretnica se dešava kada prošlost pokuca na vrata prethodnih ljubavi, a sva četiri lika tokom jedne noći doživljavaju promene i određena preispitivanja. Upravo je holivudska drama Privatni životi iz 1931. godine dobila svoju srpsku ekranizaciju. Svaki od ova četiri lika su slika i prilika stvarnih osoba koje se sigurno nalaze u našem i vašem okruženju.

Ono što karakteriše ovu predstavu je upravo – smeh. Komedija tokom koje su i suvoparne, monotone scene beskrajno smešne i zabavne. Predrasude koje postoje za određene profesije i životne situacije su ovde iznete na komičan način, a publika će zasigurno nakon poslednje scene biti podstaknuta na razmišljanje.

Primer toga jeste postojanje Sandre, samoprozvane ‘lajfstajl’ blogerke, čije je funkcionisanje nemoguće bez svakodnevnih lajkova i lajv uključenja na Instagramu i Facebook-u. Poznato? Sandra u potpunosti oslikava današnja zanimanja koja su potcenjena, bez obzira što imaju svoju pametnu svrhu. Muški likovi, sa druge strane, svoj ego stavljaju ispred svega, pa na tron izbijaju svi oni muški stereotipi, zbog čega dolazi do konstantnog smeha publike.

Predstava traje skoro dva sata. Kažemo skoro, jer to pre svega zavisi od reakcija publike i dužine trajanja smeha i aplauza. Opuštena atmosfera, atipičan teatar, kao i talentovani glumci su razlozi zbog čega je ovaj komad toliko popularan među svim generacijama. Da li ste već rezervisali svoje mesto u Hotelu 88?

Ulaznice možete kupiti isključivo na sajtu Cooltix (kliknite na baner sa cenom koji se nalazi odmah ispod teksta). Dodatne informacije o ulaznicama možete saznati na Facebook ili Instagram stranici predstave.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    12 komentara o “Hotel 88

    1. Poštovani, žarko želim 2 karte za Vašu predstavu u bilo kom terminu. Unapred hvala.

    2. Postovani
      Interesuje me ova predstava “ Hotel 88″ , da li mi mozete vise reci gdje i koji termini imaju, kako do karata, ?? Ja sam inace iz Banjaluke a zeljeli bi smo doci sa prijateljima pogledati. Hvala

    3. Da li postoji mogućnost rezervacije karata za naredno izvođenje budući da je termin 11.02. rasprodat?

      1. Naša stranica promoviše kulturni sadržaj, sve dostupne informacije o ovoj predstavi su navedene u tekstu. Organizator predstave nije naveo druge kontakt podatke.

    4. Da li je u periodu od 10-15.04. planirano izvodjenje predstave?(zivim u inostranstvu,a tad sam u Beogradu)
      Hvala unapred

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap