Film: Elvis (2022) | Repertoar bioskopa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Elvis (2022)

Elvis

Režija: Baz Lurman


Konačno stiže film o kralju rokenrola!


Sedma umetnost je napredovala po mnogim kriterijumima jer se i ukusi gledalaca konstantno menjaju. Ipak, ono što se ne menja jeste ljubav prema biografskim ostvarenjima, odnosno onim filmovima koji na jedan koncizan, ali dovoljno zanimljiv način prikazuju život slavnih i manje slavnih ličnosti. Stoga, ovog leta možete očekivati pravu avanturu u bioskopima jer nam dolazi dugo očekivani film o kralju rokenrola – Elvisu Prisliju.

Mladi i talentovani Ostin Batler (Austin Butler) se našao u ulozi ove svetske zvezde, dok se pored njegovog imena nalazi i veliki Tom Henks, koji je uspeo sa lakoćom da prenese zaduženja menadžera, pukovnika Toma Parkera. 

 

„Ljudi me pitaju odakle mi ovakav stil pevanja. Svoj stil nisam ni od koga kopirao. On je samo moj. Ali kantri muzika je uvek uticala na moju vrstu muzike.“ – Elvis Prisli

 

Čini se da film ‘Elvis’ započinje sasvim olako – on prvi put izlazi nervozno na scenu, pri čemu ga istovremeno publika ismejava zbog odeće i neobičnog stajlinga. Potpomognut tremom, počinje da pevuši i trese bokovima, što je ostavilo publiku zapanjeno, a ujedno je ova kombinacija kasnije postala njegov zaštitni znak. Usponi i padovi su sve vreme pratili mladog izvođača, a brojne uticajne ličnosti su se smenjivale kroz njegov život.

Jedna od zanimljivih činjenica jeste  da nikada nije imao turneju po Evropi, odnosno nikada nije nastupao van granica Amerike i Kanade. Takođe, u moru zanimljivosti izdvojićemo i onu da je bio veliki obožavatelj karatea kao i da nikada tokom svoje karijere nije napisao nijednu od svojih pesama. Tokom svog radnog veka, potpisao je ugovor sa tri različite izdavačke kuće koje su kreirale pesme za njega. 

Već uveliko vlada interesovanje za ovo ostvarenje, pogotovo što je kreirano na osnovu manje poznatih istorijskih činjenica, a koje će ujedno biti zanimljive svim ljubiteljima njegovog lika i dela.

Film ‘Elvis’ će se u domaćim bioskopima prikazivati od 23. juna.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap